Hyppää pääsisältöön

3.6.2024

Kuva
Laulaja Yona.
Jyväskylä Sinfonian kesään kuuluu kaksi vierailukonserttia eri festivaaleilla. Orkesteri avaa 69. kertaa järjestettävän Jyväskylän Kesän avajaiskonsertilla keskiviikkona 3.7. Paviljongissa, jolloin konsertin kapellimestarina nähdään Taavi Oramo ja solistina kaupungin oma ylpeydenaihe, Yona.

Yonan viimeisin albumijulkaisu, Uni johon herään, palkittiin viime vuonna Kriitikoiden valinta -Emmalla ja Teosto-palkinnolla. Albumi oli lisäksi ehdolla arvostetun Pohjoismaiden neuvoston musiikkipalkinnon saajaksi ja esitettiin kokonaisuudessaan loppuunmyydyissä konserteissa ympäri Suomen. Toissa vuonna Yona ihastutti myös Vain elämää -sarjan tähtenä. Avajaiskonsertissa Yonan ja hänen yhtyeensä vimmaisen ilmaisuvoimainen esiintyminen yhdistyy jyhkeään, kansainvälisen tason sinfoniseen tulkintaan.

Elokuun alussa suunta käännetään kohti Lappia ja Luosto soi! -festivaalia, jonka pääkonserttiin Jyväskylä Sinfonia on kutsuttu esiintymään ensimmäistä kertaa. Upeissa Lapin tunturimaisemissa järjestettävän festivaalin pääkonsertti kuullaan lauantaina 3.8. Ukko-Luoston ulkoilmalavalla festivaalin taiteellisen johtajan, kapellimestari Aku Sorensenin johdolla. 

Luoston konsertissa kuullaan Suomessa harvoin kuultu Ethel Smythen Sinfoninen serenadi D–duuri sekä Ludwig van Beethovenin Sinfonia nro 3 “Eroica”.

– On todella hienoa, että saamme pääkonserttiin tänä vuonna upean Jyväskylä Sinfonian. Minulla on lämpimiä muistoja aikaisemmasta yhteistyöstä orkesterin kanssa ja voin luvata, että tässä konsertissa kuullaan korkeatasoinen ja todella iloinen musiikin juhla, sanoo Aku Sorensen.


Lue lisää Jyväskylän Kesästä
Lue lisää Luosto soi! -festivaalista
 

Lisätietoja: 
viestintä- ja hallintopäällikkö Jenni Hakola
p. 040 064 0109 
[email protected]