Hyppää pääsisältöön

27.5.2024

Kuva
Kukkivan omenapuun oksa. Kuva Hanna-Kaisa Hämäläinen
Koulujen päätösviikonloppuna nuorten pariin jalkautuvat niin kaupungin, hyvinvointialueen kuin järjestöjenkin toimijat.

Nuorten kesän rauhallisesta ja turvallisesta aloituksesta pitävät huolta koulujen päätösviikonloppuna yhteistyössä eri tahot, kuten Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelut, Keski-Suomen hyvinvointialueen pelastustoimi ja ensihoitopalvelut, Sisä-Suomen poliisi, Suomen Punainen Risti ja Jyväskylän seurakunnan Palveluoperaatio Saapas.  

Jalkautumista ja varautumista  

Kaupungin ja seurakunnan nuorisotyöntekijät havainnoivat ja kuulostelevat koulujen päättäreiden ja nuorison tunnelmia. Tarkoituksena on turvata nuorison turvallinen juhlinta ja ehkäistä ylilyöntejä. Nuorisotyöntekijöitä on tavattavissa siellä missä nuoret liikkuvat, kuten keskustan ja Viitaniemen alueella, satamassa, Tuomiojärven läheisyydessä, lähiöissä, rannoilla ja päihteettömässä School’s Out –tapahtumassa Veturitalleilla.   

Nuoret tavoittavat nuorisotyöntekijöitä koulujen päätöspäivänä, lauantaina 1.6 seuraavista puhelinnumeroista:  

·      Palveluoperaatio Saapas päivystää klo 18–03.30, Jyväskylän seurakunta p. 0400 271 734 

o          Saappaan mukana päivystää Jyväskylän Romaninuoret ry - JyväsRoma.  

·     Katupäivystys Synkkis päivystää klo 17–01, Jyväskylän kaupunki p. 050 360 4731  

·     Suomen Punainen Risti valmiudessa ja jalkautumassa klo 19–01, tarvittaessa pidempäänkin.  SPR jalkautuu pelastuspalveluautolla sekä jalkaisin.

o          SPR:n selviämisasema osoitteessa Sammonkatu 4, klo 19-01, tarvittaessa pidempäänkin. Asemalla nuorilla on mahdollisuus levätä, nukkua ja selvitä päihtymyksestä turvallisessa paikassa.  
 

Sisä-Suomen poliisi sekä Keski-Suomen hyvinvointialueen pelastustoimi ja ensihoitopalvelut varautuvat viikonloppuun mahdollisimman vahvalla miehityksellä   

Poliisi toivoo päihteetöntä, asiallista sekä muidenkin viihtyisyyttä huomioivaa kesäloman aloittamista. Perinteisesti poliisi valvoo ja tarpeen mukaan puuttuu epäasialliseen juhlatoimintaan ja häiriköintiin. Sisä-Suomen poliisilaitos tarkkailee tilannetta mahdollisimman vahvalla miehityksellä.   

Myös ensihoitajat ja pelastajat toivottavat koululaisille mukavaa päättäjäisviikonloppua. Pelastuslaitokselta toivotaan, että viikonlopun juhlinta sujuu turvallisesti ja hätätilanteessa pelastajille ja ensihoitajille annetaan tilaa tehdä työnsä eli auttaa hädässä olevia. Poliisin tavoin myös Keski-Suomen hyvinvointialueen pelastustoimi ja ensihoitopalvelut varautuvat auttamaan juhlijoita vahventamalla resurssejaan. 

Yleiseen hätänumeroon 112 tulee soittaa kaikissa kiireellisissä hätätilanteissa. Hätäkeskus hälyttää tilanteen niin vaatiessa tarvittavat viranomaiset paikalle.  

  

Lisätiedot:  

Anna-Bodil Boe  
vastaava nuorisonohjaaja, alueellinen nuorisotyö  
Jyväskylän kaupunki, nuorisopalvelut  
p. 050 539 5042  
[email protected]   

Katariina Soanjärvi   
palvelujohtaja  
Jyväskylän kaupunki, nuorisopalvelut  
p. 050 350 7939   
[email protected]