Hyppää pääsisältöön

23.5.2024

Kuva
Naiset vilvoittelemassa Lomakeskus Revontulen saunalla. Kuva Visit Jyväskylä/Julia Kivelä.
Keski-Suomen Saunamaakuntaviikko järjestetään 3.-9.6.2024 ja Saunaralli 30.7.-4.8.2024. Kansainvälinen tapahtuma kokoaa yhteen saunan ammattilaisia ja tarjoilee mielenkiintoisia puheenvuoroja ja verkostoitumismahdollisuuksia.

Maailman saunamaakunnassa Keski-Suomessa vietettävä Saunamaakuntaviikko kokoaa yhteen erilaisia saunaelämyksiä helpoksi, viikon mittaiseksi elämyskokonaisuudeksi. Tämän vuoden tapahtuma käynnistyy poikkeuksellisesti kesäkuun alussa, jolloin Jyväskylään rantautuu myös saunomisen ja saunojen ammattilaistapahtuma World Sauna Forum.

Kansainvälinen tapahtuma kokoaa yhteen saunan ammattilaisia ja tarjoilee mielenkiintoisia puheenvuoroja ja verkostoitumismahdollisuuksia.

Urbaania saunomista DJ:n tahdittamana ja rentoutumista maaseudun rauhassa

Sauna on olennainen osa suomalaista kesää ja Saunamaakuntaviikko onkin erinomainen tapa päästä nauttimaan saunaelämyksistä ja laajentaa omaa saunatietämystä. Saunamaakuntaviikon ohjelmaan kuuluu saunomista erilaisissa saunoissa, kuten savu-, ranta- ja perinnesaunoissa. Myös erikoisuuksia ohjelmasta löytyy.  

- Saunoa voi esimerkiksi urbaanisti kulttuuritalo Villa Ranan pihassa DJ:n tahdittamana tai maailman suurimman savusauna lauteilla Tupaswillassa, vinkkaa Visit Jyväskylä Regionin matkailuneuvoja Rinna Valjakka.  

Ainutlaatuinen Sauno syvämmen kyllyyvestä -saunatapahtuma on neljän saunan ja viiden yrittäjänaisen yhteisponnistus, tarjoten kokonaisvaltaisen saunaelämyksen.  

- Haluamme nostaa paikallisuutta ja suomalaista saunaperinnettä esiin ja mikä olisikaan parempi tapa kuin olla mukana osana Saunamaakuntaviikkoa, toteaa Jenni Numminen, yksi tapahtumakokonaisuuden yrittäjistä.


Keski-Suomi julistautui Maailman Saunamaakunnaksi vuonna 2015

Keski-Suomen Saunamaakuntaviikko järjestetään 3.-9.6.2024 ja Saunaralli 30.7.-4.8.2024. 

Tapahtumasivut ja ohjelmat:


Uutisen kuva: Julia Kivelä / Visit Jyväskylä Region

Lisätiedot  

Matkailuneuvoja Rinna Valjakka, Visit Jyväskylä Region
[email protected]
p. 050 512 6133
visitjyvaskyla.fi  

Yrittäjä Jenni Numminen, Karkausmäen Kammari
[email protected]
p. 044 238 3943
karkausmaenkammari.net