Hyppää pääsisältöön

16.5.2024

Kuva
Rakennusteline omakotitalossa. Kuva Hanna-Kaisa Hämäläinen
Jyväskylän kaupungin uusien asumisen tonttien kevään jakokierros käynnistyi maanantaina 13.5.2024. Haettavana on monipuolisesti tontteja pientalo-, rivitalo- ja kerrostalorakentamiseen. Lisäksi tarjolla on tontti palvelurakentamiseen Kukkumäessä.

Omakotitontteja Ylä-Mäyrämäestä

Tänä keväänä omakotirakentajille on tarjolla uusia tontteja Ylä-Mäyrämäestä. Alueelta jaetaan 26 omakotitonttia, joista Lehväsammaleen alueella oleville yhdeksälle tontille on mahdollista rakentaa myös paritalo. Ylä-Mäyrämäen kaavamuutosalueen ensimmäiset pientalotontit jaettiin vuonna 2022 ja nyt haettavana ovat alueen viimeiset tontit. Tonteille pääsee rakentamaan heti ja tontin voi joko ostaa tai vuokrata.

Tontteja voivat hakea yksityishenkilöt, jotka eivät ole rakentaneet Jyväskylän kaupungin luovuttamalle tontille viimeisen 10 vuoden aikana. Tontit jaetaan hakijoiden kesken 1.4.2024 voimaan tulleiden tontinluovutusehtojen mukaisesti. 

Asumisen tontteja ammattirakentajille Samulinniitystä

Ammattirakentajille suunnattuja tontteja on haussa Samulinniityn uudelta asuinalueelta Päijänteen läheisyydestä. Samulinniittyyn on rakentumassa noin 800 asukkaan asuinalue, jossa rakentaminen ryhmittyy neljään korttelikokonaisuuteen ja joissa on erilaisia rakennustyyppejä muodostaen näin vaihtelevaa ympäristöä.  Toivonlenkin korttelikokonaisuudesta jaetaan pientalo- ja rivitalotontit sekä kolme rivi- ja kerrostalotonttia. Tontit ovat ostettavissa tai vuokrattavissa ja rakentamaan pääsee 1.7.2024.

Hakuaika keväällä 2024 luovutettaville tonteille on 13.-24.5.2024. Tontin jaetaan ja luovutetaan kaupunkirakennelautakunnan vahvistamien tonttien luovutusperiaatteiden mukaisesti. Hakuajan päätyttyä tiedotetaan kaikkia hakijoita tonttivalinnoista.  

Tarjolla tontti huoltoasematoiminnalle Länsiväylältä

Kukkumäessä sairaala Novan läheisyydestä on haettavana tontti huoltoasemarakennusten korttelialueelta. Tavoitteena on löytää toimija täydentämään alueen palvelutarjontaa. Tarvittaessa kaavaa voidaan muuttaa mahdollistamaan tuleva toiminta, jos se arvioidaan tarpeelliseksi. Tontin hakuaikaa on 31.7. saakka, mutta tiedustelut tonttihausta toivotaan tehtävän kesäkuun loppuun mennessä.

Lisätietoja

- maankäyttöinsinööri Essi Jokinen, Jyväskylän kaupunki, puh. 040 861 9754 
- maankäyttöinsinööri Saara Vasama, Jyväskylän kaupunki, puh. 050 563 6096 
www.jyvaskyla.fi/tontit