Hyppää pääsisältöön

16.5.2024

Kuva
Asemakatu 6:n (Nikolainkulman) vierestä otettu kesäinen kuva Asemakadulle, jossa näkyy myös Nuorten talo ja Asemankulma. Kuva Esa Linna
Nuorten talon yritysneuvolan ohjaus on maksutonta eikä aikaa tarvitse varata erikseen. Apua saa myös muihin yritystoimintaan liittyviin kysymyksiin.

Kesätöiden hakeminen on tämän kesän osalta suurimmaksi osaksi hiipunut, mutta nuoret ja nuoret aikuiset saavat Nuorten talon yritysneuvolasta edelleen tukea ja ohjausta oman osaamisen valjastamiseen, jolloin nuoret ja nuoret aikuiset voivat parhaimmillaan työllistää itse itsensä.

Nuorten talon koordinaattori Erika Nieminen kertoo itsensä työllistämisen ja yrittäjyyden hyviä puolia olevan työkokemuksen kertyminen tulevaa työnhakua varten sekä sellaisen osaamisen valjastaminen hyötykäyttöön, mitä ei ehkä suoraan missään työpaikassa pääse hyödyntämään. Yrittäjänä toimiminen tuo myös vapautta työn tekemiseen, kun pystyy itse määrittämään työnsä sisällön ja kuinka paljon töitä haluaa tehdä.

- Nuorena työnhakijana muun muassa työkokemuksen puute haastaa varsinkin ensimmäisen työpaikan saamista ja tässä tilanteessa itsensä työllistäminen esimerkiksi opintojen ohella on oiva tapa paitsi saada lisäansioita niin myös kerätä arvokasta työkokemusta, Nieminen valaisee.

Apua myös oman osaamisen tunnistamiseen ja yrittäjyyden byrokratiaan

Nuorten talon yritysneuvolan ohjaus on maksutonta ja luottamuksellista. Yritysneuvolaan tullessa ei tarvitse olla ideaa valmiina, vaan ohjauksessa voidaan keskittyä myös oman osaamisen tunnistamiseen ja ideointiin. Apua saa halutessaan myös yritystoiminnan byrokratiaan liittyviin kiemuroihin tai vaikka omalle idealle parhaan yritysmuodon miettimiseen.

Yritysneuvontaa Nuorten talolla toteuttavat Jyväskylän kaupungin elinkeinopalvelut, Keski-Suomen TE-toimisto, K-S yritysidea ja Jyvässeudun 4H yhdistys ry. Yritysneuvojat ovat tavattavissa osana Nuorten talon walk in -palvelua perjantaisin klo 12–14 osoitteessa Asemakatu 4.  

Palvelu on tarkoitettu alle 30-vuotiaille nuorille ja nuorille aikuisille. Paikalle voi tulla ilman ajanvarausta, mutta ajan tapaamiseen voi halutessaan varata Ohjaamo Jyväskylästä puhelimitse tai sähköpostitse. Yhteystiedot ja tarkemmat palveluajat löytyvät Nuorten talon nettisivuilta.

Lisätiedot:

Erika Nieminen 
koordinaattori 
p. 050 468 3082 
[email protected]