Hyppää pääsisältöön

14.5.2024

Kuva
Aikuisten sarjakuvapajaan tarvittavia materiaaleja: kartonkia, maalia, siveltimiä ja leimasimia. Kuva Suomen käsityön museo (SKM) (Craftmuseum.fi)
Hanneriina Moisseisen näyttely Ommeltuja sarjakuvia on tarjonnut mielenkiintoisia näkökulmia sarjakuvan maailmaan. Nyt niihin voi ottaa vielä syvemmän sukelluksen taiteilijatapaamisessa ja sarjakuva-aiheisissa työpajoissa näyttelyn viimeisellä viikolla. Tapahtumat sisältyvät museon pääsymaksuun. Myös Museokortti käy.

Keskiviikkona 29.5. klo 14–17.30 tehdään työpajassa lasten oma sarjakuvakirja. Non stop -pajassa taitellaan pieni kirjanen, johon voi piirtää oman tarinansa sarjakuvamuodossa. Alle 18-vuotiaat osallistuvat pajaan maksutta, mutta vanhempien on hyvä pitää lapsilleen seuraa. Sisältyy museon pääsymaksuun. 

Torstaina 30.5. klo 16.30–17.30 on mahdollista tavata itse sarjakuvataiteilija Hanneriina Moisseinen taiteilijatapaamisessa, jossa Hanneriina kertoo näyttelyn teoksista ja niihin liittyvistä tarinoista sekä ompelun ja sarjakuvan yhdistämisestä. Sisältyy museon pääsymaksuun. 

Kuva
Sarjakuvataiteilija Hanneriina Moisseinen Ommeltuja sarjakuvia -näyttelyssä. Kädessään osa Alku-teoksesta. Kuva Suomen käsityön museo (SKM) (Craftmuseum.fi)

Perjantaina 31.5. aikuisille suunnatussa työpajassa klo 16.30–18.30 yhdistetään origamitekniikka ja luovaa sarjakuvaa. Työpajassa puhutaan sarjakuvan luovasta ilmaisusta ja aloitetaan oman sarjakuvakirjan tekoa. Paja ei edellytä piirustusosaamista. Aloitettu sarjakuvatarina taitellaan origamitekniikan avulla näppäräksi sarjakuvakirjaksi. Tähän työpajaan tulee ilmoittautua ennakkoon 29.5. mennessä: www.lyyti.in/Sarjakuvakirjapaja_aikuisille_4551 

Kaikki tapahtumat sisältyvät museon pääsymaksuun. Aikuiset 8€, eläkeläiset ja työttömät 6€, opiskelijat 4€. Alle 18-vuotiaat maksutta Myös Museokortti käy. 

Lisätietoja

Margarita Rosselló Ramón, museolehtori, p. 040 701 7452, [email protected] 

Suomen käsityön museo
Kauppakatu 25, Jyväskylä
Avoinna ti-su klo 11-18.