Hyppää pääsisältöön

7.5.2024

Kuva
Kolme lasta hymyilee ja kannattelee käsissään rakentamiaan huoneiden pienoismalleja. Kuva Petteri Kivimäki
Jyväskylän kansalaisopiston taiteen perusopetus tarjoaa iloista ja elämyksellistä harrastamista 0–18-vuotiaille. Hakuaika ensi syksynä käynnistyviin harrastusryhmiin jatkuu vielä 15.5. asti.

Taiteen perusopetus tarjoaa samanhenkisiä kavereita, tavoitteellista harrastamista ja eväitä elämään. Lapset ja nuoret voivat harrastaa kuvataidetta, arkkitehtuuria, musiikkia, sanataidetta ja teatteritaidetta. Musiikissa on tarjolla myös soitonopetuksen yksilötunteja.

Taideharrastuksen voi aloittaa minkä ikäisenä tahansa, eikä aloittaminen vaadi erityistaitoja. Harrastusryhmissä lapsi saa taideopetuksen ammattilaisilta henkilökohtaista ohjausta. Jokainen saa olla oma itsensä ja löytää oman polkunsa taiteen maailmassa.

Opetuspisteitä eri puolilla kaupunkia

Opetuspisteitä löytyy taiteenalasta ja ikäryhmästä riippuen Tikkakoskelta, Palokasta, Jyskästä, Vesangasta, Vaajakoskelta, keskustasta, Keljonkankaalta ja Korpilahdelta.

Harrastuksiin kannattaa hakea ensi tilassa, silla suosittuihin ryhmiin on usein ollut tulijoita enemmän kuin heitä on voitu ottaa vastaan. Hakemaan pääsee osoitteen https://peda.net/jklkansalaisopisto/taiteen-perusopetus kautta. Hakemisen yhteydessä saa lisätietoja esimerkiksi lukukausimaksuista.

Harrastuksiin ja oppilaiden tekemiin töihin voi tutustua edellä mainitun taiteen perusopetuksen Peda.net-sivun kautta. Sivulla on tietoa muun muassa opetussuunnitelmista, opetushenkilöstöstä sekä oppilaiden töitä ja kuvia opetuksesta.

Lisätietoja: 

- www.jyvaskyla.fi/taiteenperusopetus 
- opistosihteeri Pirjo Linna, p. 040 777 8653, pirjo.linna(at)jyvaskyla.fi