Hyppää pääsisältöön

26.4.2024

Kuva
Sukset, monot ja sauvat. Kuva Touho Häkkinen
Jyväskylän Laajavuoren Vuorilammen ympäristöön toteutettavan ympärivuotisen hiihtoreitin seuraavan vaiheen rakentaminen käynnistyy. Ympärivuotista reittiä varten alueelle on aikaisemmin rakennettu Hikipolun silta ja sen alittava kuntorata.

Laajavuoren ympärivuotisen reitin rakentaminen jatkuu asfaltoidun ympärivuotisen hiihtoreitin ja Hikipolun alkupään pysäköintialueen rakentamisella. Asfaltoitu rata rakentuu Vuorilammen ja Hyppyritien väliin jäävälle kentälle. Valmistuessaan reitti soveltuu kesäaikaan reitti rullahiihdon lisäksi myös muille rullien päällä kulkeville liikuntalajeille. Talvikaudella asfaltoitu reitti puolestaan toimii edelleen osittain ensilumenladun pohjana. Rakennushankkeen aikana uudistetaan Hikipolun alun pysäköintialue sekä alueen valaistus.

Laajavuoren ympärivuotinen hiihtoreitti on osa Jyväskylän kaupungin liikuntaolosuhteiden kehittämisohjelmaa. Ympärivuotinen hiihtoreitti mahdollistaa rullahiihdon turvallisen harrastamisen ja samalla hiihdon lajiharjoittelun ympärivuoden. Asfalttipinnoitteinen reitti myös helpottaa ensilumenladun latupohjien tekemistä. Hikipolun pysäköintialueen rakentaminen parantaa alueen saavutettavuutta sekä helpottaa ympärivuotista kunnossapitoa. Ympärivuotisen hiihtoreitin rakennushankkeelle on haettu opetus- ja kulttuuriministeriön liikuntapaikkarakentamisen avustusta.

Reitti avautuu harrastajien käyttöön loppuvuodesta

Rakennustyöt käynnistyvät toukokuun aikana ja töiden arvioitu valmistumisaika on syyskuun loppuun mennessä. Alueella liikkumista joudutaan rajoittamaan ajoittain rakennustöiden aikana viikosta 18 alkaen. Hikipolun alun pysäköintialue on poissa käytöstä hankkeen rakentamisen ajan. Mahdollisista liikkumisen rajoituksista rakennustöiden aikaan viestitään alueella. Asukkaita ja alueella liikkuvia pyydetään huomioimaan ajoittaiset liikkumisrajoitukset, sekä noudattamaan rakennustöiden aikaan erityistä varovaisuutta työmaan lähialueilla liikuttaessa.

Hankkeen rakennuttajana toimii Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelut ja Kaupunkirakennepalveluiden Kadut ja puistot -palvelualue. Hankkeen päätoteuttajana toimii Pohjataito Oy.

Lisätietoa Laajavuoren ympärivuotisen reitin rakentamisesta sekä muista Jyväskylän liikuntapaikkarakentamisen hankkeista Liikuntapaikkarakentaminen-verkkosivuilta

 

Lisätietoja: 

Kunnossapitovastaava Arto Terho,  
p. 050 3692555, arto.terho[a]jyvaskyla.fi