Hyppää pääsisältöön

26.4.2024

Kuva
Punatiilinen vanha paperitehdas. Kuva Evenda
Tourujoen kunnostuksen lisäksi Kankaalla käynnistyy kesällä Liikun rakennusosan purkutyö.

Liikun tilalle on kaavoitettu kaksi asuinkerrostalotonttia ja uusi tieyhteys, Rullakuja, jota pitkin pääsee kulkemaan Kankaanaukiolle. Purkutöiden jälkeen Kankaanaukiolta pääsee kulkemaan myös uudelle pysäköintitalolle P-Arkille ja Kankaan Arkki -toimistotalolle. Toisen kerrostalon suunnittelu on parhaillaan käynnissä ja rakentaminen on mahdollista aloittaa purkutöiden valmistuttua syksyllä.

Purettavassa osassa toiminut Kuntokeskus Liikku on ollut yksi Kankaan ensimmäisistä yrityksistä. Liikku on juurtunut vahvasti osaksi Kangasta, ja siitä onkin muodostunut käyttäjämäärältään ketjun suurin sali.

- Olemme alusta saakka tienneet, että siipiosa tullaan jossain vaiheessa purkamaan ja muutto on edessä. Haikein mielin olemme muuttopuuhissa, sillä Kankaalla on ollut vuosien mittaan hyvä olla. Meillä on kuitenkin koko ajan haku päällä uusista tiloista Kankaalla ja tavoitteena on myöhemmin perustaa uusi kuntokeskus alueelle, kertoo Liikun perustaja ja toimitusjohtaja Johanna Riihijärvi.

- Myös Kankaan projektitiimiä harmittaa, että Liikku joutuu ainakin väliaikaisesti muuttamaan pois alueelta. Liikku on ollut tärkeä lähipalvelu alueen asukkaille. Yhteistyö Liikun kanssa on toiminut hyvin ja jatkuu toki edelleen, kun yritämme yhdessä löytää heille sopivat uudet tilat Kankaalta. Liikun purkutyö kuitenkin mahdollistaa rakennustöiden käynnistymisen ja alueen jatkokehityksen, kertoo Kankaan projektipäällikkö Kaisa Hirvaskoski-Leinonen.

Lisätiedot:

Kaisa Hirvaskoski-Leinonen, projektipäällikkö, p. 046 920 0971, [email protected] 

Kaupunginosa: