Hyppää pääsisältöön

22.4.2024

Kuva
Kaupunginvaltuuston puheenjohtajan nuija. Kuva Jaana Pinson
Jyväskylän kaupunginhallitus hyväksyi osaltaan muutokset hallintosääntöön sekä nykyisen seitsenjäsenisen elinkeino- ja työllisyysjaoston lakkautuksen 14.5.2024 alkaen. Asiat etenevät vielä tänä iltana valtuuston käsittelyyn.

Päätösten taustalla on ensi vuoden alussa voimaan tuleva TE-uudistus, jonka myötä Jyväskylän kaupunki ja Muurame muodostavat yhteisen työllisyysalueen. Työllisyysalueen perustaminen vaatii myös toimivallan määrittelyä ja uuden elinkeino- ja työllisyysjaoston perustamista. Hallintosäännön hallinnolliset muutokset tulevat voimaan asteittain vuoden 2025 alkuun mennessä.

Kaupunginhallitus hyväksyi myös muutoksia nuorisovaltuuston kokoonpanoon ja edustajiin kaupungin toimielimissä, vaalilautakunnan kokoonpanoon sekä Jyväskylän Vuokra-asunnot Oy:n varsinaisen yhtiökokouksen asiat esityslistan mukaisesti.

Lisäksi kaupunginhallitus käsitteli vastineen pyöränhuoltotilaisuuksien ja -kurssien hankintapäätöksestä tehtyyn valitukseen ja hylkäsi valituksen perusteettomana. Kilpailutuksessa jätettiin määräaikaan mennessä kaksi tarjousta. Toisen tarjouksen osalta kaupunki katsoi, ettei se ollut tarjouspyynnön mukainen hinnoittelun osalta ja se suljettiin hankintapäätöksellä pois tarjousten vertailusta. Valituksen tehnyt taho näki, että poissulku oli perusteeton. Kaupungin vastauksessa kuitenkin todettiin, että hankintayksikkö on menetellyt julkisista hankinnoista annettujen oikeusohjeiden mukaisesti.

Kaupunginhallituksen kokouksen esityslista


Lisätietoja

Jyväskylän kaupunginhallituksen puheenjohtaja Caius Forsberg, p. 044 061 1712

Jyväskylän kaupunginhallituksen 2. varapuheenjohtaja Jari Colliander, p. 040 740 1850

Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto, p. 050 336 2819

Asiasanat: