Hyppää pääsisältöön

18.3.2024

Kuva
Kaupunginvaltuuston puheenjohtajan nuija. Kuva Jaana Pinson
Jyväskylän kaupunginhallitus palautti KIHUn yhteistyösopimuksen uudelleen valmisteltavaksi. Kivistön työväentalon korttelin asemakaavamuutos etenee valtuustoon.

Huippu-urheiluinstituutti KIHUn yhteistyösopimus

Kaupunginhallitus palautti yksimielisesti Huippu-urheiluinstituutti KIHUn yhteistyösopimuksen uudelleen valmisteltavaksi. Perusteluissa toivottiin sopimukseen mm. selkeämpiä ehtoja sopimuksesta irtautumiselle ja mahdollisuudelle neuvotella euromääräistä avustusta esitettyä pienemmäksi.

Kaupunginhallituksen edustajan nimeäminen ulkomaanmatkalle Tokioon 7.–13.4.2024

Kaupunginhallitus päätti, että kaupunginhallituksen puheenjohtaja Caius Forsberg nimetään kaupunginhallituksen edustajaksi ulkomaanmatkalle Tokioon 7.–13.4.2024. Matkan taustalla on Jyväskylän kaupungin, TOYOTA GAZOO Racing World Rally Teamin ja Toyota Mobility Foundation perustama yhteinen säätiö Central Finland Mobility Foundationin (Cefmof), joka tutkii ja toteuttaa hiilineutraaliuteen tähtääviä toimenpiteitä.

Toyota Mobility Foundation ja TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team ovat pyytäneet vierailulle kaupungin edustajia Tokioon 7.–13.4.2024. Vierailun tavoitteena on kerätä tietoa ja rakentaa tutkimus- ja yritysyhteyksiä hiilineutraalien vetyhankkeiden toteuttamiseksi Jyväskylässä. Vierailun aikana tutustutaan mm. vedyn tuotantolaitteisiin ja varastointiteknologioihin sekä vedyn levittämiseen liittyvään infrastruktuuriin. Vierailukohteita ovat mm. tutkimusinstituutti Fukushima Renewable Energy Institute (FREA) ja vedyn tuotantolaitos Fukushima Hydrogen Energy Research Field (FH2R). Lisäksi vierailun aikana tutustutaan mm. Iwatani yrityksen toteuttamiin käytännön ratkaisuihin, kuten vetytankkausasemaan sekä vetykäyttöiseen bussiin. Ohjelmaan sisältyy myös tapaaminen mm. Toyota Motor Corporationin hallituksen varapuheenjohtaja Shigeru Hayakawan sekä Japanese Hydro association (JHyM) edustajien kanssa.

Kaupunginhallituksen puheenjohtajan lisäksi matkalle lähtee kaupunginjohtaja Timo Koivisto, toimialajohtaja Ari Tolonen, toimialajohtaja Hannu Kantonen ja kansainvälisten yhteyksien päällikkö Satu Heikkinen. Matkakustannukset Jyväskylän kaupungille ovat noin 4500 euroa henkilöä kohden.

Kivistön työväentalon korttelin asemakaavan muutos sekä tonttijaon hyväksyminen asemakaavan yhteydessä

Kaupunginhallitus esittää valtuustolle, että se hyväksyy Kivistön työväentalon korttelin asemankaavan muutoksen. Muutos mahdollistaa uuden päiväkodin, asuinkerrostalon ja päivittäistavarakaupan toteuttamisen Halssilaan Vaajakoskentien varteen käytöstä poistuneen Kivistön työväentalon kortteliin.

Kaavamuutos on käynnistynyt Jyväskylän kaupungin Tilapalvelun ja yksityisen maanomistajan hakemuksista. Tilapalvelun tavoitteena on toteuttaa kaupungin omistamaan Kivistön työväentalon kortteliin Halssilan aluetta palveleva uusi ja suurempi päiväkoti. Uuden päiväkodin on tarkoitus korvata nykyiset Halssilan ja Aittorinteen päiväkodit. Uuden päiväkodin rakentaminen edellyttää Kivistön työväentalon purkamista. Liikerakennuksen tontin maanomistajan tavoitteena on mahdollistaa asuinkerrostalon ja päivittäistavarakaupan toteuttaminen nykyisen liikerakennuksen tilalle. Kaavamuutos on Jyväskylän kaupungin kaavoitusohjelman 2022–2024 mukainen hanke.

Kuntalaisten tekemät aloitteet vuonna 2023

Kaupunginhallitus käsitteli osaltaan kuntalaisten tekemien aloitteiden tilannetta. Viime vuonna jätetiin yhteensä 18 aloitetta, joista 16 on annettu vastaus ja joista 2 on valmistelussa toimialoilla. Aloitteita on tullut mm. uuden koirapuiston perustamisesta, yleisestä väestönsuojasta, vapaa-ajan reiteistä ja esimerkiksi Jaroslavin aukion nimen muuttamisesta. Aloitteet ja niiden vastauksen on annettu virkamiesten toimesta ja ne viedään aina tiedoksi palveluista vastaaville lautakunnille tai kaupunginhallitukselle. Aloitteisiin voi tutustua kaupungin verkkosivuilla Kuntalaisaloite.

_______

Kaupunginhallitus nimesi Keski-Suomen Sairaskotisäätiö sr:n hallituksen jäseniksi Jukka Ojalaisen, Tuomas Kurosen, Timo Sorjosen, Katja Minkkisen, Leo Turusen ja Jouko Asikaisen kaudelle 2024-2025.

Lisätietoja

Jyväskylän kaupunginhallituksen puheenjohtaja Caius Forsberg, p. 044 061 1712

Jyväskylän kaupunginhallituksen 1. varapuheenjohtaja Meri Lumela, p. 050 554 7167 (puheenjohtajana KIHUn sopimusta koskevassa asiassa sekä Tokion matkaa koskevassa asiassa puheenjohtajan ollessa esteellinen)

Jyväskylän kaupunginhallituksen 2. varapuheenjohtaja Jari Colliander, p. 040 740 1850

Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto, p. 050 336 2819

Kaupunginhallituksen kokouksen esityslista

Asiasanat: