Hyppää pääsisältöön

14.3.2024

Kuva
Kolme nauravaa ihmistä kaulakkain.

Jyväskylä on vilkas kansainvälisten kokousten ja kongressien kaupunki. Kaupungissa järjestettiin julkisten tahojen järjestämiä, voittoa tavoittelemattomia kansainvälisiä kokouksia ja kongresseja viidenneksi eniten Suomessa, yhteensä 39 kappaletta. Niihin osallistui 3565 henkilöä.

- Kongressit ja kokoukset olivat vuonna 2023 kooltaan vielä koronaa edeltänyttä aikaa pienempiä, mutta suunta on hyvä. Erityisen hienoa on se, että Jyväskylässä kongressit järjestettiin pääosin paikan päällä ja vain muutama hybrideinä. Tämä on iloinen uutinen paikallisille majoitus-, ravitsemus- ja oheisohjelmatoimijoille, kertoo Jyväskylä Convention Bureaun markkinointipäällikkö Jaana Ruponen.

Kongressin järjestävä organisaatio oli useimmiten Jyväskylän yliopisto ja kokoontumisen tavoitteena oli jakaa tieteellistä tutkimustietoa sekä vahvistaa kansainvälisiä tieteellisiä verkostoja. Kongressin ohjelma on kansainvälisten tutkimusten mukaan tärkeimmässä roolissa, kun osallistujat päättävät siitä, mihin kongressiin he osallistuvat.

Finland Convention Bureaun delegaattitutkimuksen mukaan noin puolet kongressivieraista viettää aikaa Suomessa myös kongressipäivien ulkopuolella. He arvostavat liikkumisen helppoutta ja paikallisten palvelualttiutta.

Jyväskylä Convention Bureau (JCB) auttaa kansainvälisten kokousten ja kongressien järjestäjiä hakemaan oman alansa tapahtumia Jyväskylään. Toiminta perustuu 22 julkisen yhteisön ja yrityksen muodostamaan verkostoon. Verkoston toimintaa johtaa Jyväskylän kaupunki. Tilastoinnin toteutti Jyväskylä Convention Bureau ja Jyväskylän yliopisto.

Lisätietoja

Jyväskylä Convention Bureau
markkinointipäällikkö Jaana Ruponen
puh. 050 344 6496, jaana.ruponen(at)jyvaskyla.fi