Hyppää pääsisältöön

12.2.2024

Kuva
Koululaiset pysäkillä. Kuva Hanna-Kaisa Hämäläinen
Auto- ja kuljetusalan ammattiliitto AKT:n ilmoittama linja-autohenkilökunnan lakko vaikuttaa perusopetuksen oppilaiden koulumatkojen kulkemiseen Linkki-paikallisliikenteellä 14.–15.2.2024.

AKT:n ilmoittama lakko on osa kunta-alalle ilmoitettuja poliittisia työtaisteluja, joilla vastustetaan Suomen hallituksen kaavailemia työelämän muutoksia.

Lakkopäivinä useimmat Linkki-linjat ja -vuorot jäävät ajamatta. Linkki-linjoja 5 ja 5K sekä Linkki-VIP-palveluliikennettä ajava Tilausajot Mennään Bussilla ei kuulu AKT:n listaamiin, lakon piirissä oleviin liikennöitsijöihin. Linjat 5 ja 5K sekä Linkki-VIP-palveluliikenteen kyydit liikennöidään normaalisti lakkopäivinä. Ruuhkiin ja aikataulujen viivästyksiin kannattaa varautua.  

Korpilahden koululaisvuorot ajetaan normaalisti. Mikäli muista Linkki-paikallisliikenteessä ajettavista vuoroista saadaan ennen lakkoa tietoja, ne päivitetään Linkin nettisivuille ja reittioppaalle.

Seutuliikenteen liikennöitsijöistä Uuraisten Liikenne Oy, Koivuranta, Oy, Matka Mäkelä Oy ja Peuran Liikenne Ky eivät kuulu lakon piiriin ja liikennöivät normaalisti. Taksikuljetusoppilaiden koulukuljetukset hoituvat normaalisti, mutta aikataulumuutokset ovat mahdollisia.

Huoltajat ovat saaneet Wilma-viestin, jossa ohjeistetaan mahdollisen matka-avustuksen hakemisesta, oppilaan poissaolon ilmoittamisesta, jos poissaolon syynä on linja-autohenkilökunnan lakko sekä lakkojen vaikutuksesta kouluruokailuun.  

Lakkopäivien vaikutukset Jyväskylän kaupungin palveluihin on luettavissa Jyväskylän kaupungin Työtaistelu-nettisivulta.

Lisätietoja:
palvelujohtaja Sami Lahti, perusopetuspalvelut, puh. 050 325 8578