Hyppää pääsisältöön

12.2.2024

Kuva
Kypärämäen koulurakennus. Kuva Juhani Aaltonen
Vanhan ajan koulupäivä, aarrejahti, kypäränryöstöturnaus, disco, juhlaruokailu ja koko perheen leffailta juhlaviikon ohjelmassa.

Kypärämäen koululla juhlitaan 75 vuotta täyttävää koulua koko koulun voimin. Juhlaviikolla 12.-16.2.2024 iloitaan ja nautitaan omasta arvokkaasta koulusta.

Juhlaviikko käynnistyy maanantaina 12.2. vanhan ajan koulupäivällä. Yhdessä kokeillaan, miltä tuntuu olla koulussa, jos esimerkiksi rauhallinen jonottaminen on edellytys koulun sisälle pääsemiseen ja, että luokassa vastatessa on noustava seisomaan. Tai jos opettajan on aamuisin tarkistettava, ovatko oppilaiden korvat ja kädet puhtaat.

Tiistaina 13.2. on kummiluokittain toteutettava Aarrejahti. Keskiviikkona 14.2. vietetään ystävänpäivää yhteisellä lauluhetkellä. Lauluhetkellä julkaistaan musiikkiluokan opettaja Anne Federleyn koululle säveltämä juhlalaulu ”Yhdessä oomme enemmän”. Ystävänpäivän iltaan kuuluu myös 5. luokan järjestämä disco.

Torstaina 15.2. koulun liikuntasalin valtaa Kypäränryöstöturnaus. Turnauksessa eri luokka-asteet koettavat sekajoukkuein sekä suojata omaa kypäräänsä että päästä nappamaan toisen joukkueen tiukasti alueellaan puolustaman kypärän. Kypärämäen-Köhniön asukasyhdistys liittyy mukaan juhlintaan tarjoamalla torstaina klo 18 koulun musiikkisalissa leffaillan alueen perheille.  

Juhlaviikko huipentuu perjantaina 16.2. koululla nautittavaan juhlaruokailuun. Ruokailu toteutetaan ”vanhaan malliin”. Opettajat muun muassa annostelevat keittoruuan kattilasta oppilaille. Koulun käytävillä on nähtävissä myös näyttely kouluruokailuista eri vuosikymmeninä.

Kypärämäen koulun juhlavuoteen sisältyy myös Kypärämäen kulttuuriviikon ajaksi koululle koottava käsityö- ja kuvataidenäyttely. Koulun väki valmistaa keväälle myös musikaalin ”Supermarsu pelastaa Itämeren silakat”, joka esitetään koulun liikuntasalissa 22.5.2024 klo: 18. Musikaaliin on vapaa pääsy.

Lisätietoja ja juhlaviikon kuvia on nähtävissä Kypärämäen koulun kotisivuilla.  

Lisätietoja: 
rehtori Tiina Saarenketo, puh. 050 4782513 

Asiasanat:  
Kaupunginosa: