Hyppää pääsisältöön

12.2.2024

Kuva
Havainnekuvissa hahmotelmia rakennuksista. Kuva Collaboratorio Oy
Moderni puurakentaminen jatkuu Kuokkalan keskustassa Syöttäjänkadulla. Jyväskylän kaupunki hakee nyt kumppania mukaan suunnittelemaan ja toteuttamaan monipuolista ja kokeilevaa kerrostaloasumista Puukuokasta, Kuokkalan kirkosta ja Kalonista tunnettuun ympäristöön.

Kuokkalan keskustasta on muodostumassa modernin puurakenteisen asumisen keskittymä. Syöttäjänkadulla on parhaillaan käynnissä kaavamuutos, jonka tavoitteena on mahdollistaa asuinrakentaminen syksyllä 2022 puretun Kuokkalan terveysaseman tontille. Alueelle on laadittu kaksi vaihtoehtoista kaavaluonnosta, jotka pohjautuvat arkkitehtitoimisto Collaboratorion tekemään viitesuunnitelmaan.

- Etsimme innovatiivista kumppania, jonka kanssa jatkaa alueen suunnittelua tästä eteenpäin aina toteutukseen saakka, kertoo maankäyttöinsinööri Essi Jokinen.

Syöttäjänkadun lähiympäristössä sijaitsevat puurakentamisesta ja arkkitehtuurista palkittu Puukuokka sekä Kuokkalan kirkko. Parhaillaan suunnittelualueen viereen on rakenteilla Asuntoreformi 2018 -kilpailun voittanut Kuokkalan Kalon.

- Myös Syöttäjänkadulle tavoittelemme uudenlaista, monipuolista ja kokeilevaa puurakenteista kerrostaloasumista, kuvailee asemakaavasuunnittelija Mauri Hähkiöniemi.

Asumiseen halutaan löytää yhteisöllisyyteen kannustavia ratkaisuja esimerkiksi yhteiskäytössä olevien sisä- ja ulkotilojen tai vaikkapa välineiden avulla. Asuntojakaumassa tavoitellaan monipuolisuutta, painotuksen kuitenkin ollessa erityisesti perheasunnoissa. Asuntojen puolestaan tulee olla muuntojoustavia elämäntilanteiden ja tarpeiden muuttuessa. Viihtyisyyttä ja käytettävyyttä lisäävät omalta osaltaan laadukkaat ja vehreät ulkotilat.

Kumppanuushaku on käynnissä 12.2.-11.3.2024 välisen ajan. Valitun kumppanin kanssa laaditaan yhteistyössä asemakaavan muutosehdotus, jonka on tavoitteena valmistua kaupunkirakennelautakunnan käsiteltäväksi vielä tämän vuoden aikana.

Tutustu alueen suunnitteluun kaavan verkkosivuilla.

Lisätiedot

Maankäyttöinsinööri Essi Jokinen, p. 040 861 9754, essi.jokinen(at)jyvaskyla.fi

Asemakaavasuunnittelija Mauri Hähkiöniemi, p. 040 771 5452, mauri.hahkioniemi(at)jyvaskyla.fi