Hyppää pääsisältöön

9.2.2024

Kuva
Jyväsjärven retkiluistelurata talvella. Kuva Tero Takalo-Eskola
Hiihtokausi Jyväskylän jääladuilla on käynnissä.

Jyväskylän alueella on useita järviä, joille Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelut ajaa mahdollisuuksien mukaan hiihtoladut. Tämän viikon aikana on päästy avaamaan ensimmäisiä jäälatuja Jyväsjärvelle, Palokkajärvelle, Alvajärvelle sekä Tyyppälänjärvelle. Pohjois-Päijänteen maisemissa olevat Säynätsalon ja Muuratsalon jääladut avattiin pari viikkoa sitten. Olosuhteiden sen salliessa jäälatuja saadaan avattua ensi viikon aikana lisää.

Jäälatujen avaamista on viivästyttänyt muun muassa alkuvuoden vaihteleva ja sahaava sää. Alkuvuoden kovat pakkaset hidastivat ulkoilmassa työskentelyä, kun taas kovien pakkasten jälkeen äkillisesti lauhtunut sää nosti jään päälle vettä, joka tekee latujen tekemisestä painavilla latukoneilla ja muilla koneilla mahdotonta. Myös jäillä työskentelevien työturvallisuustekijät haluttiin varmistaa ennen jäille suuntaamista.

Valtaosassa järvireittejä löytyvät sekä perinteisen että vapaan ladut. Parhaimmillaan Jyväskylästä löytyy yhteensä 81 kilometriä jäälatuja. Tasaisen latuprofiilinsa lisäksi jääladut ovat ihana tapa nauttia aurinkoisista talvipäivistä ja luonnosta. 

Ajantasaiset latujen kunnostustiedot löytyvät Fluent Outdoors-sivustolta

 

Lisätietoja:

Liikuntapaikkamestari Janne Ahola
p. 050 5906163, janne.ahola[a]jyvaskyla.fi

Liikuntapaikkamestari Jarmo Saikkonen
p. 050 475 3980, jarmo.saikkonen[a]jyvaskyla.fi

Palveluesimies Jani Hyvönen,
p. 050 477 5764, jani.hyvonen[a]jyvaskyla.fi