Hyppää pääsisältöön

8.2.2024

Kuva
Japanilaisia anesama-nukkeja eri kankaista. Midori Tsunoi. Kuva Midori Tsunoi
Suomen käsityön museon hiihtolomaviikkoon mahtuu mukavaa tekemistä myös sisätiloissa. Tarjolla on kaksi nukkepajaa, pahvirakentelupaja sekä taiteilijatapaaminen. Työpajat sisältyvät museon pääsymaksuun.

Keskiviikkona 28.2. klo 14–17.30 kuvataiteilija Midori Tsunoin vetämässä non stop -työpajassa tehdään paperia ja kangasta yhdistämällä anesama-nukke. Museon pääsymaksuun sisältyvä työpaja soveltuu kouluikäisille ja sitä vanhemmille. Paperinukkemaisen anesaman oma luonne ja ilmeikkyys tehdään kirjailemalla lisäkuvioita erilaisilla pistoilla. Alle 18-vuotiaat pääsevät museoon maksutta. 

Vastaava, mutta haastavampi nukkepaja aikuisille järjestetään torstaina 29.2. klo 16–17.30. Tällöin päämateriaalina on kangas. Napakkaan työpajaan mahtuu mukaan 15 osallistujaa, ja siihen ilmoittaudutaan ennakkoon verkossa. Myös tämä työpaja sisältyy museon pääsymaksuun. 

Torstaina 29.2. klo 15–17 on mahdollista tavata ja jututtaa Dialogi – Kudottu ja kirjottu silta -näyttelyn taiteilijoita Midori Tsunoita ja Annukka Mikkolaa. He kertovat paitsi omasta työskentelystään, myös näyttelyn taustalla toimivasta teosvaihtoprojektista. Midori Tsunoi on paikalla tavattavissa klo 15–16 ja Annukka Mikkola klo 16–17. Tapahtumaan vapaa pääsy.

Perjantaina 1.3. klo 14-17.30 saa kerrankin repiä ja riepoa pahvia mielensä mukaan. Museon työpajassa pahvilaatikoista rakennellaan omia pieniä taloja, pesiä tai vaikka avaruusraketteja. Avuksi otetaan teippiä, liimaa, saksia ja veitsiä. Työpajassa pääseekin kokeilemaan kolmiulotteista hahmottelua ja antaa sisäisen arkkitehdin leikkiä. Lopullisen rakentelutuloksen voi vielä maalata haluamillaan väreillä. Työpaja sisältyy museon pääsymaksuun.

Lisätietoja

Margarita Rosselló Ramón, museolehtori, p. 040 701 7452, [email protected] 

Suomen käsityön museo
Kauppakatu 25, Jyväskylä
Avoinna ti-su klo 11-18. 

Museon pääsymaksut: aikuiset 8€, eläkeläiset ja työttömät 6€, opiskelijat 4€. Alle 18-vuotiaat museoon maksutta, myös Museokortti käy.