Hyppää pääsisältöön

6.2.2024

Kuva
Pöydällä älypuhelin, jossa auki Jyväskylän kaupungin verkkosivut. Kuva Outi Kaakkuri
Nappaa mukaan laitteesi, jonka kanssa tarvitset apua, ja tule kirjaston saamaan henkilökohtaista digiopastusta. Digiopastuksia järjestetään kirjastojen eri toimipisteissä koko kevään. Tarkemmat aikataulut löytyvät kirjaston verkkosivulta www.jyvaskyla.fi/kirjasto/opi-ja-osallistu/digitaidot.

Voit varata ajan kiireettömään digineuvojien opastukseen, jossa Ikääntyvien yliopiston vapaaehtoiset vertaisohjaajat auttavat tietokoneen, mobiililaitteiden ja monenlaisten digiasioiden käytössä. Opastuksiin varataan aika viimeistään päivää ennen ajankohtaa, ja opastukset kestävät yhden tunnin.

Digineuvojat opastavat Jyväskylän pääkirjastossa, Halssilan, Keljonkankaan, Korpilahden, Kortepohjan, Kuokkalan ja Tikkakosken lähikirjastoissa sekä Palokan ja Vaajakosken aluekirjastoissa.

Lisäksi kirjastoilla on päivystäviä Datataitureita, joiden opastuksiin ei tarvitse varata aikaa. Datataiturit ovat Gradian tieto- ja viestintätekniikan opiskelijoita, jotka neuvovat puhelimeen, tablettiin tai vaikkapa kannettavaan tietokoneeseen liittyvien ongelmien kanssa.

Datataiturit päivystävät tiettyinä aikoina Jyväskylän pääkirjastossa, Huhtasuon, Keltinmäen ja Kortepohjan lähikirjastoissa sekä Palokan ja Vaajakosken aluekirjastoissa.

Digitietoiskuista vinkkejä etäkokouksiin ja netissä liikkumiseen

Pääkirjastolla järjestetään myös Digitietoisku-luentoja, joilla on kullakin oma aiheensa. Kevään ensimmäinen luento järjestetään 20.2. Luennolla saa vinkkejä tietokoneen ja älylaitteiden käyttöiän pidentämiseen ja uuden laitteen hankintaan. Lisäksi tietoiskuissa kerrotaan suojautumisesta nettihuijareilta ja tilien kaappaamiselta sekä verkkopalveluiden valinnasta ja käyttöönotosta. Kevään digitietoiskuista viimeinen järjestetään 7.5., ja luennon aiheena on uusi valtakunnallinen e-kirjasto.

Digitietoiskut järjestetään Jyväskylän kaupunginkirjaston ja Ikääntyvien yliopiston yhteistyönä. Digitietoiskuihin voi osallistua paikan päällä pääkirjaston Unonsalissa tai verkossa. Tietoiskut tallennetaan katsottaviksi kahden viikon ajan.

Digiopastusten aikataulut, osallistumislinkin etäosallistumiseen sekä ohjeet ja tallenteet löydät osoitteesta www.jyvaskyla.fi/kirjasto/opi-ja-osallistu/digitaidot

Lisätietoja: 

Mari Vuorinen, Informaatikko, Jyväskylän kaupunginkirjasto, mari.vuorinen(a)jyvaskyla.fi, p. 050 311 8840

Asiasanat: