Hyppää pääsisältöön

23.1.2024

Kuva
Neljä kulttuuriluotsia tutkii erilasilla laseilla näyttelyä Suomen käsityön museossa. Kuva Hanne Laitinen
Kulttuuriluotsitoiminnan koordinaattori Hannemari Laitinen siirtyy kaupungilla uusiin tehtäviin 1.2.2024 alkaen. Samalla kulttuuriluotsitoiminnan koordinaatio muuttuu siten, että luotsauspyynnöt ohjataan jatkossa vapaaehtoistoiminnan palveluiden Vapariin, joka jatkossa välittää pyynnöt eteenpäin kulttuuriluotseille.

Kulttuuriluotsit ovat Jyväskylän kaupungin kouluttamia vapaaehtoisia kulttuuritarjontaan perehtyneitä vertaisohjaajia, jonka kuka tahansa voi pyytää seuraksi eri kulttuurikohteisiin. Luotsit toimivat kanssakulkijoina esimerkiksi museoissa, taidenäyttelyssä, teatterissa, musiikkiesityksissä tai muualla lähiympäristössä.

Vapaaehtoistoiminnan palvelut Vapari on kaupungin yksikkö, joka organisoi, perehdyttää ja välittää vapaaehtoistoimintaa Jyväskylässä. Yksikkö myös auttaa vapaaehtoistyöstä kiinnostuneita löytämään itselleen sopivan vapaaehtoistoiminnan paikan. Vapari koordinoi Jyväskylässä vapaaehtoistoimijoiden paikallista verkostoa, Jyväskylän valikkoryhmää, joka järjestää vuosittain vapaaehtoistoiminnan messut sekä asiantuntijaseminaarin, vapaaehtoistoiminnan infoja ja kehittää yleisesti vapaaehtoistoiminnan organisointia.

Luotsipyynnöt voi 1.2.2024 alkaen esittää Vaparille. Vaparin yhteystiedot näet osoitteesta https://www.jyvaskyla.fi/vapari . Tiedot tullaan päivittämään myös kulttuuriluotsitoimintaa koskeville verkkosivuille https://www.jyvaskyla.fi/kulttuuri/kulttuuripalvelut/kulttuuriluotsit .

Lisätietoja: 
erikoissuunnittelija Antti Rajala, p. 050 3396423, [email protected]

Asiasanat: