Hyppää pääsisältöön

13.11.2023

Kuva
Jyväskylä Sinfonia
Jyväskylä Sinfonian avauskausi Paviljongissa on suunniteltu monipuoliseksi, kutsuvaksi ja taiteellisesti kunnianhimoiseksi. Luvassa on lukuisia kantaesityksiä, suurien säveltäjien mahtiteoksia sekä unohtumattomia kapellimestari- ja solistivierailuja. Uuden aikakauden kunniaksi myös orkesterin visuaalinen ilme on laitettu uusiksi viimeistä piirua myöten. Moni asia on siis uutta, mutta se tärkein, Jyväskylä Sinfonian korkealuokkainen musiikin taso, säilyy vahvasti ennallaan.

Avajaiskonsertin humusta hypätään Pekka Kuusiston kanssa megalomaniaan

Kevään avajaiskonsertti polkaistaan käyntiin kahdella tilausteoksella päävierailija Meta4:n kanssa. Keskisuomalaissäveltäjä Kirmo Lintinen sekä maailman tämän hetken suosituimpiin nykysäveltäjiin kuuluva Anna Clyne ovat säveltäneet orkesterille uutuusteokset avajaisjuhlan kunniaksi. Konsertin toisella puoliajalla laitetaan käyntiin toivottu Sibelius-sarja, jossa Jyväskylä Sinfonia esittää tulevien vuosien aikana kaikki Sibeliuksen sinfoniat. Ensimmäisen johtaa avajaisissa kapellimestari Okko Kamu

Meta4-kvartetin jäsenistä kevään aikana tavataan erikseen vielä altisti Atte Kilpeläinen, joka liidaa huhtikuussa Wagnerin enkeli -konsertin. Konsertin solistina hurmaa sopraano Helena Juntunen, joka tulkitsee Richard Wagnerin Wesendonck-laulut.

Tammikuun lopussa vieraaksi saapuu kauan odotettu viulisti Pekka Kuusisto, joka tulkitsee Megalomaniaa-konsertissa kaksi solistiteosta. Esa Pietilän uutuusteos Kairos Ludus on kaksoiskonsertto viululle ja tenorisaksofonille, ja teoksen säveltäjä tulkitsee sen yhdessä Kuusiston kanssa. Toisena teoksena kuullaan Carl Nielsenin järkälemäinen viulukonsertto.

Tuleva ylikapellimestari Lorenzo Passerini vierailee huhtikuussa

Jyväskylä Sinfonian ylikapellimestarina syksyllä 2024 aloittava Lorenzo Passerini vierailee huhtikuun alussa johtamassa konsertin niin kaikelle yleisölle kuin myös kahdeksasluokkalaisille Taidetestaajille. Passerinin konsertin solistina hurmaa 12-vuotias viulun ihmelapsi Lilja Haatainen.

Yleisön rakastama Olli Mustonen nähdään vaihteen vuoksi kapellimestarin roolissa maaliskuussa, ja hänen konserttinsa solistina on Jyväskylä Sinfonian huilisti Aapo Järvinen. Mustonen jatkaa Beethoven-sinfonioiden sykliä, kun vuorossa on se kaikista tunnetuin 5. sinfonia.

Pääsiäiskonsertissa juhlistetaan jyväskyläläissäveltäjä Pekka Kostiaisen 80-vuotissyntymäpäivää, ja konsertin teoksena on kaupungin pääsiäisperinteeseen jo lukeutuva Triduum Paschale. Taulumäen kirkossa kuultavan konsertin johtaa uusi kapellimestarilupaus Elisar Riddelin.

Rajaton tulkitsee Abbaa ja Diandra vetää diivojen hittibiisejä

Huikean suosion saavuttanut lauluyhtye Rajattoman ABBA-konsertti kuullaan vihdoin Jyväskylässä 22.2. Kaikkien aikojen pop-yhtyeen Euroviisuvoitosta on vuonna 2024 kulunut 50 vuotta. Juhlavuoden konsertissa kuullaan yhtyeen suurimpia diskohittejä, kuten Dancing Queen, Mamma Mia sekä Thank You for the Music Jaakko Kuusiston tekeminä sovituksina.

Suomen valovoimaisimpiin artisteihin kuuluva Diandra vierailee Jyväskylä Sinfonian solistina toukokuussa ja vetää konsertillisen maailman suurimpien tähtien hittejä. Music for Divas -konsertissa on luvassa huikeita vetoja muun muassa Lady Gagalta, Whitney Houstonilta, Madonnalta, Celine Dionilta ja lukuisilta muilta diivoilta. 

Koko perheen konserteissa nähdään liikennepuistopoliiseja ja tunnelmoidaan leffojen parissa

TV-ohjelmista tutut liikennepuistopoliisit Maltti ja Valtti nappaavat Jyväskylä Sinfonian kanssaan seikkailuun helmikuussa ja ratkovat elämän pieniä ja suuria pulmia riemukkaan musiikin ja hersyvän huumorin siivittäminä. Suositun kaksikon konsertissa viihtyy koko perhe vauvasta vaariin.

Perheen kera kannattaa lähteä nauttimaan myös maaliskuisen Movie Quiz – Arvaa mikä leffa? -konsertin maagisista elokuvasävelmistä. Illan aikana kuullaan unohtumattomia sävelmiä mm. elokuvista Jurassic Park, Mission Impossible, Leijonakuningas sekä Supermarsu ja arvuutellaan leffatietovisassa kapellimestari Marjo Riihimäen johdolla.

Tuplaorkesterit valtaavat Encoren suuren lavan kahdesti keväällä

Paviljongin Encore-salin suuri lava mahdollistaa nykyisin kahden orkesterin yhteiskonsertit, joista päästään nauttimaan kevätkaudella kahteen otteeseen. Ensin vierailulle saapuu Kuopion kaupunginorkesteri ylikapellimestarinsa Eugene Tziganen johdolla ohjelmanaan Gustav Mahlerin massiivinen yhdeksäs sinfonia.

Kevätkauden päätöskonsertissa toukokuussa Jyväskylä Sinfonian ohella lavalle nousee puolestaan Mikkelin kaupunginorkesteri pääkapellimestarinsa Erkki Lasonpalon kanssa. Konsertin solistina nähdään ensi kertaa Jyväskylässä vieraileva alttoviulisti Sara Ferrández, ja konsertin pääteoksena kuullaan Nikolai Rimski-Korsakovin Šeherazade.

Uudet lipputuotteet tulevat myyntiin maanantaina 13.11.

Jyväskylä Sinfonian kausilippu tunnetaan jatkossa nimellä Tutti. Tutti-kausilippu sisältää yhdeksän konserttia kauden aikana salin parhailta paikoilta. Kausilipun omistajille on myös tarjolla runsaasti etuja niin konsertti-iltoina kuin eri yhteistyökumppanien tarjoamana.

Uutuutena tarjolla on Kvartetti-sarjalippu, jolla pääsee kerran kuussa konserttiin. Kvartetti-sarjalippu sisältää neljä erilaista konserttia niin sinfonia- kuin viihdepuolelta. Opiskelijoiden Presto-äkkilähtölippu tarjoaa mahdollisuuden päästä huippuedullisesti konserttiin tuntia ennen aina, kun lippuja on jäljellä.

Kevään kertalippujen sekä Kvartetti-sarjalipun myynti on nyt alkanut. Nykyiset kausilipun haltijat saavat valita tulevan paikkansa Encore-salissa 14.11.–23.11. välisenä aikana Versonraitin lippumyymälässä. Kaikkien Tutti-kausilippujen myynti alkaa perjantaina 24.11. ja ne ovat myynnissä avajaiskonserttiin asti.

Lippuja voi ostaa Lippu.fin verkkokaupasta sekä myyntipisteistä kautta maan. Jyväskylässä myyntipisteet sijaitsevat Prisma Seppälän ja K-Citymarket Keljon infoissa. Versonraitin lippumyymälä palvelee kauppakeskus Tawastissa (Kauppakatu 35) ti–pe klo 12–17 (muutokset mahdollisia). 

Tutustu koko kevään konserttiohjelmistoon uusituilla verkkosivuillamme!
 

Lisätiedot:
Viestintä- ja hallintopäällikkö Jenni Hakola
p. 0400 640 109
jenni.hakola [at] jyvaskyla.fi