Hyppää pääsisältöön

10.11.2023

Kuva
Hippos havainnekuva. Kuva PES-Arkkitehdit Oy
Jyväskylän kaupunginvaltuuston 25.9.2023 päätös Hipposkeskus-hankkeen periaatepäätösten tarkentamisesta on saanut lainvoiman. Valtuuston päätös täsmensi Hippoksen kehittämisen periaatteita, aikataulua ja vaiheistusta ja mahdollistaa hankkeen toteuttamisen vaiheittain.

Ensimmäisessä vaiheessa Hippoksen kommandiittiyhtiö toteuttaa alueelle Liikuntakeskuksen monikäyttörakennuksen, sekä noin 700 auton pysäköintilaitoksen. Liikuntakeskukseen sijoittuu liikuntatiloja yli 20 lajiperheelle, monikäyttöinen MID-areena sekä kaupallisia tiloja. 
 
- Vaiheistaminen antaa meille hyvän mahdollisuuden saada Hipposkeskus-hanke käynnistettyä muuten vaikeassa sijoitusmarkkinassa, kertoo Hippos Ky:n pääsijoittajan, Sepoksen toimitusjohtaja Jouni Alho.
 
Päätöksen lainvoimaisuus mahdollistaa sijoittaja- ja vuokralaisneuvottelujen edistämisen, sekä liikuntatilojen jatkosuunnittelun liikuntaseurojen kanssa.  Ensimmäisen vaiheen rakentamisen arvioidaan valmistuvan keväällä 2026. 
 
Samanaikaisesti edistetään hankkeen seuraavien vaiheiden, eli Osaamiskeskuksen ja Jääurheilukeskuksen jatkosuunnittelua. 
 
- Hipposkeskus-hankkeen toteutuksen suunnittelu etenee nyt vauhdilla ja valmius rakentamisen käynnistämiseen on alkuvuodesta, urakkatarjoukset Liikuntakeskuksesta on saatu ja käymme selonottoneuvotteluja, kertoo hankkeen projektijohtaja Kai Ruuhonen.
 
Myös Osaamiskeskuksen ja Jääurheilukeskuksen urakoiden tarjouspyynnöt saadaan liikkeelle loppukeväästä. Hankkeen kokonaiskustannusarvio on noin 210 miljoonaa euroa, välittömät ja välilliset työllisyysvaikutukset ovat yli 1900 htv:tä.
 
- Tämä on toivottu uutinen, näin suuren hankkeen käynnistyminen tuo merkittävän seudullisen piristysruiskeen erityisesti taantumasta kärsivälle rakennusalalle, iloitsee elinkeinojohtaja Anne Sandelin. Käynnistämme lähiaikoina yhteistyöfoorumit yrityksille laajasti. Tarvitsemme yhteistyökumppaneita ekosysteemiin, niin liikuntadata-alustan kehittämisen kuin erilaisten palvelujen ja tapahtuminen järjestämiseen.  
 
Esirakentaminen Hippoksella käynnistyy koepaalutuksilla jo marraskuussa, ja varsinaiset työmaajärjestelyt toteutetaan alkuvuodesta 2024. Asumiselle kaavoitettu vanhojen tenniskenttien alue otetaan samassa yhteydessä tilapäisesti käyttöön rakentamisenaikaiselle asiakaspysäköinnille. 
                  
Lisätietoja:
Hipposkeskus, projektijohtaja Kai Ruuhonen, p.  040 358 5533
Sepos Oy, toimitusjohtaja, Jouni Alho, p. 050 305 4104
Jyväskylän kaupunki, elinkeinojohtaja Anne Sandelin p. 040 58 199 58
Jyväskylän kaupunki, Hippoksen projektipäällikkö Ville Niskakangas, p. 040 4872577