Hyppää pääsisältöön

3.11.2023

Kuva
Hippoksen pesäpallostadion. Kuva Jyväskylän liikuntapalvelut
Kahakadun kentälle siirretyn Hippoksen vanhan pesäpallostadionin hiekkatekonurmen siirtotyöt ovat valmistuneet.

Aikaisemmin hiekkakenttänä toimineen Kahakadun kentän alusta on vaihdettu hiekkatekonurmeen, joka siirrettiin Kypärämäkeen Hippoksen vanhalta pesäpallostadionilta. Hiekkatekonurmimatto parantaa kentän käytettävyyttä sekä mahdollistaa paremmat harjoitus- ja otteluolosuhteet pesäpallolle ja muille hiekkatekonurmialustaa käyttäville lajeille. Kahakadun kentällä tehdyt uudistukset parantavat erityisesti lasten ja nuorten harjoittelumahdollisuuksia sekä ottelutoimintaa. Kentän vieressä on entuudestaan pukuhuoneilla varustettu huoltorakennus.

Hippoksen vanhalle pesäpallostadionille vuonna 2014 asennetulla hiekkatekonurmimatolla on vielä runsaasti käyttöikää jäljellä. Käyttökuntoisen hiekkatekonurmimaton hyödyntäminen Kahakadun kentällä tukee myös kaupungin resurssiviisaita arvoja.

Siirtotöiden yhteydessä tasattiin myös liikuntapuiston kaukalon aluetta sekä toteutettiin kivituhkapintainen pituushyppypaikka. Talven aikana kentän alueelle ajetaan latu sekä jäädytetään kaukalo ja luistelualue totuttuun tapaan. Alueella sijaitseva pyörärata on käytettävissä ensi kesänä entiseen tapaan.

Kahakadun kenttä sijaitsee Kypärämäessä ositteessa Kahakatu 2–4, 40630 Jyväskylä.

Lisätietoja:

Palveluesimies Jani Hyvönen,
p. 050 477 5764, jani.hyvonen[a]jyvaskyla.fi

Projektipäällikkö Mikko Kivisalmi
p. 040 526 0560, mikko.kivisalmi[a]jyvaskyla.fi