Hyppää pääsisältöön

11.10.2023

Kuva
Ilmakuvassa oikealla Käärmetalo ja vasemmalla vanhat rakennukset. Kuva Ari Heinonen
Tuomiojärven rannassa avantouimarien ja melojien käytössä olleet rakennukset joudutaan poistamaan käytöstä sähköjärjestelmien puutteiden vuoksi. Avantouimareille on suunnitteilla uudet tilat lähistölle ja myös melojien kanssa neuvotellaan.

Kivelänrannassa entisellä Tuomiojärven leirintäalueella sijaitsevalla alueella on kesän aikana tehty selvityksiä sähkötekniikan kunnosta. Nykyinen sähkölinja on todettu korjausta vaativaksi ja sen käytön turvallisuutta ei pystytä takaamaan. 

- Tilanne on harmillinen, sillä alueella on aktiivista harrastustoimintaa. Sähköliittymän ja rakennusten vastuullisena omistajana kaupunki ei kuitenkaan voi turvallisuussyistä sallia toimintojen jatkuvan nykyisissä rakennuksissa, kuvailee tilannetta tonttipäällikkö Paula Hartman

Toimijoiden kanssa neuvotellaan harrastustoiminnan jatkomahdollisuuksista muussa sijainnissa. Jyväskylän seudun avantouimareille on suunnitteilla uudet tilat aivan lähistölle noin 300 metrin päähän nykyisestä toimintapaikasta.

Toimintojen sijainnin muutostarve on ollut toimijoiden tiedossa jo pitkään. Kaupungin maankäytön keväällä 2021 avantouimareille tekemä tontinvarauspäätös tuli ratkaistua Korkeimmassa hallinto-oikeudessa viime viikolla. Sähköteknisten selvitysten myötä toimintojen siirto kuitenkin aikaistuu aiotusta ensi vuodesta. Tulevalle talvelle etsitään väliaikaista avantouintipaikkaa ja myös melojien toimintamahdollisuuksista tullaan neuvottelemaan.

Kivelänrannan muutosvaihe on alkanut asemakaavoituksella jo vuonna 2013, jolloin vahvistui alueen kerrostalorakentamisen mahdollistava asemakaava. Alueelle on rakentunut lähes valmiiksi Käärmetalona tunnettu asumisen kokonaisuus. Käärmetalon viimeisen vaiheen toteuttamisen myötä nykyinen vioittunut sähkölinja tulee joka tapauksessa poistaa eikä sitä kannata enää korjata. Myös entisen leirintäalueen vanhat elinkaarensa päässä olevat rakennukset puretaan.  

Lisätiedot

- tonttipäällikkö Paula Hartman, p. 040 537 2454, paula.hartman@jyvaskyla.fi
- kunnossapitovastaava Arto Terho, p. 050 369 2555, arto.terho@jyvaskyla.fi