Hyppää pääsisältöön

14.9.2023

Kuva
Puhallintaiteilija Abraham Cupeiro
Uskomaton multi-instrumentalisti, unohdettujen soitinten rakentaja ja ”Pelle Peloton” Abraham Cupeiro saapuu Espanjasta vieraaksi Jyväskylään keskiviikkona 27.9. Cupeiro vie yleisönsä matkalle maailman eri musiikkikulttuureihin ainutlaatuisessa Pangea-konsertissa Jyväskylä Sinfonian kanssa.

Konsertti yhdistää musiikkia ja valon taikaa uniikilla tavalla, ja Cupeiron hyppysissä nähdään soittimia šofarista, dudukista ja hulusista moseñoon, fulaan ja simpukoihin – vain muutamia mainiten.

Pangea oli noin 300 miljoonaa vuotta sitten jättiläismanner, jossa kaikki planeetta Maan nykyiset viisi mannerta olivat yhtä ja samaa maaperää. Illan konsertissa maiden ja kulttuurien rajat katoavat jälleen tuoden musiikin voimin yleisön ulottuville niin Etelä-Amerikan sademetsät, senegalilaisten huilujen sävelet kuin Oseanian simpukankuorien kaiut. Konsertin musiikin ovat säveltäneet Abraham Cupeiro ja Maria Ruiz.

Cupeiro ja konsertin kapellimestari Dimas Ruiz Santos ovat levyttäneet konsertin kokonaisuuden Royal Philharmonic Orchestran kanssa Abbey Roadin studioilla Lontoossa vuonna 2020.

Konsertti hehkuu Valon kaupunki -festivaalin aattoiltana

Konsertin tunnelmaa lisää entisestään ainutlaatuinen valotaide, jonka suunnittelevat konserttia varten valotaiteilijat Niko Tiainen ja Akseli Alapeltola. Valon kaupunki -tapahtuman aattona järjestettävä konsertti antaakin suositulle valofestivaalille hienon lähtölaukaisun!

Konsertin yhteistyökumppanina toimiva Valon kaupunki järjestetään ympäri Jyväskylää 28.9.–7.10. 
 

Tarjoaisitko lapsellesi ensimmäisen konserttikokemuksen?

Konsertti soveltuu hyvin aikuiskuulijoiden lisäksi esimerkiksi lapsen ensimmäiseksi sinfoniakonserttikokemukseksi ja sitä suositellaan noin 7-vuotiaista alkaen. Ottaisitko siis mukaan oman lapsesi, lapsenlapsesi tai vaikka kummilapsesi? 

Konsertin kesto on reilu tunti, ei väliaikaa. 

Lue lisää Pangea - musiikin ja valon taikaa -konsertista 

Valon kaupunki

Liput:
Versonraitin lippumyymälä (kauppakeskus Tawast)
Lippu.fi

Lisätietoja: 
viestintä- ja hallintopäällikkö Jenni Hakola
p. 0400 640 109 
jenni.hakola [a] jyvaskyla.fi