Hyppää pääsisältöön

12.9.2023

Kuva
Ankkuritoiminta-hanke on käynnistynyt 4.9.2023. Hankkeessa työskentelevät erityisnuorisotyöntekijät Pia Santa ja Atte Kotilainen. Työntekijät nojailevat kaupungintalon pohjakerroksen käytävän seiniin hymyillen. Kuvassa lisäksi keskellä erityisnuorisotyöntekijä Jussi Maasola. Kuva Esa Linna
Ankkuritoiminta-hankkeessa toimivat erityisnuorisotyöntekijät jalkautuvat nuorten keskuuteen kaduille, kauppakeskuksiin, asuinalueille ja kouluille.

Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelut on saanut opetus- ja kulttuuriministeriöltä avustuksen nuorisorikollisuuden ja nuorten väkivaltaisen käyttäytymisen ennaltaehkäisyyn nuorisotyön keinoin. 
  
Ankkuritoiminta-hankkeeseen on avustuksen turvin palkattu kaksi erityisnuorisotyöntekijää, jotka ovat aloittaneet työssään 4.9.2023. Resurssilla vahvistetaan moniammatillista Jyväskylän Ankkuritiimiä ja nuorisopalveluiden erityisnuorisotyön tiimiä. 
  
Hankkeen työntekijät ovat läsnä nuorten keskuudessa kaduilla, asuinalueilla ja kauppakeskuksissa. He pyrkivät ohjaamaan sieltä tavoitettuja nuoria mielekkään tekemisen pariin. Lisäksi työntekijät voivat jalkautua kouluille pitämään laillisuuskasvatustunteja sekä tehdä yksilö- ja pienryhmäohjausta nuorten kanssa. 
  
Hankkeessa on mahdollista kehittää tavoitettujen nuorten toiveiden ja tarpeiden pohjalta myös täysin uutta toimintaa, jolla ennaltaehkäistäisiin nuorten rikollisuutta ja väkivaltaista käyttäytymistä. 

Ankkuritoiminta on valtakunnallista 

Ankkuritoiminta kohdistuu varhaisessa vaiheessa nuorten hyvinvoinnin edistämiseen ja rikosten ennalta ehkäisemiseen. Ankkuritoimintaa toteutetaan moniammatillisessa tiimissä, johon kuuluvat asiantuntijat poliisista, sosiaalipalveluista, terveyspalveluista sekä nuorisopalveluista. Tiimi tapaa nuoren ja hänen perheensä mahdollisimman varhaisessa vaiheessa, jotta nuorta voidaan tukea ja tarvittaessa ohjata avun tai tuen piiriin. 
 
Ankkuritoiminnan valtakunnalliset verkkosivut: https://ankkuritoiminta.fi/ 

Lisätiedot:  
 
Teija Lapinmäki 
Palveluesihenkilö 
teija.lapinmaki(at)jyvaskyla.fi 
p. 050 373 4139 
 
Ankkuritiimin yhteystiedot: 
 
Jussi Maasola p. 0505345625 [email protected] 
Pia Santa p. 0407371496 [email protected] 
Atte Kotilainen p. 0407370994 [email protected]