Hyppää pääsisältöön

11.9.2023

Kuva
Kuvituskuva, lapsen tekemä maalaus. Kuva Hannele Torniainen
Kulttuuriaitta on Keski-Suomessa kymmenen kunnan alueella toimiva lastenkulttuurin yhteistyöverkosto. Kulttuuriaitta jakaa joka toinen vuosi lastenkulttuuripalkinnon, jonka tavoitteena on lisätä lastenkulttuurityön ja taidekasvatuksen tunnettuutta ja alalla toimivien arvostusta.

Kulttuuriaitan lastenkulttuuripalkinnon saajaa voivat ehdottaa kaikki halukkaat ja asiasta kiinnostuneet. Palkinto voidaan myöntää Keski-Suomen alueella toimivalle työryhmälle, yksittäiselle henkilölle, hankkeelle tai toimintamallille, mutta ei virkatyönään lastenkulttuuria tekevälle henkilölle. Palkittavan valitsee Kulttuuriaitan ohjausryhmä ja palkinnon suuruus on 1 000 €.

Ehdotuksia lastenkulttuuripalkinnon saajaksi voi tehdä 8.10. saakka verkkolomakkeella. 
Palkittava julkistetaan Lapsen oikeuksien päivänä

– Lastenkulttuuripalkinnolla halutaan antaa tunnustusta pitkäjänteiselle, vaikuttavalle ja saavutettavalle taidetoiminnalle lasten ja nuorten parissa Keski-Suomessa. Ohjausryhmä huomioi erityisesti uudenlaiset ja innovatiiviset toiminta ja -työskentelytavat, jotka auttavat taiteen integroitumisessa lasten arkeen, valaisee palkinnon perusteita Kulttuuriaitan koordinaattorina työskentelevä Marjo Tiainen-Niemistö.

Lastenkulttuuripalkinto jaetaan nyt viidennen kerran ja sen saaja julkistetaan Lapsen oikeuksien päivänä 20.11. 
Ensimmäinen palkinto jaettiin vuonna 2015 seniori-ikäisten ja esikouluikäisten yhteiselle monitaiteelliselle Arjen Sankarit -hankkeelle. Vuonna 2017 palkinnon sai Arja Antikainen vuosikymmenten pitkäjänteisestä työstä lasten ja nuorten ilmaisutaidon kerhojen ohjaajana. Vuonna 2019 palkinto annettiin Lukumummit ja -vaarit -toiminnalle ja vuonna 2021 TaidePiiLO ry:lle innovatiivisesta työstä vauva- ja taaperoikäisten taidekasvatuksen hyväksi.

Lapsen oikeuksien päivänä Jyväskylä isännöi myös valtakunnallista lastenmusiikin Jellonagaalaa kaupunginteatterilla. Jellonagaalassa palkitaan vuoden lastenmusiikin tekijöitä eri kategorioissa.
 

Lisätietoja:

Koordinaattori Marjo Tiainen-Niemistö,
p.040 736 4328, marjo.tiainen-niemisto(at)jyvaskyla.fi
Jellonagaalan osalta Lastenmusiikki ry:n puheenjohtaja Maiju Kopra,
lastenmusiikki(at)gmail.com

www.jyvaskyla.fi/kulttuuriaitta/kulttuuriaitta/lastenkulttuuripalkinto