Hyppää pääsisältöön

5.9.2023

Kuva
Suunnittelualue merkitty sinisellä karttaan. Kuva Jyväskylän kaupunki
Vaajakoskelle Haapaniemeen on suunnitteilla uusi asuinalue. Asukastilaisuudessa tutustutaan suunnittelualueeseen sekä hahmotellaan yhdessä rakentamisen vaihtoehtoja huomioiden alueen virkistyskäyttö ja luonto.

Haapaniemen Ristonmäellä on alkuvuodesta käynnistynyt asemakaavan muutos ja laajennus, joka pohjautuu Jyväskylän kaupungin yleiskaavaan. Suunnittelun tavoitteena on mahdollistaa noin kolmenkymmenen pientalon rakentaminen alueelle. Voimassa olevassa asemakaavassa pääosalle suunnittelualueesta on osoitettu yleistä rakentamista, kuten koulu tai päiväkoti, joka ei ole toteutunut. Ristonmäki on alueen asukkaiden ja toimijoiden virkistyskäytössä.

Tervetuloa yhdessä suunnittelemaan asukastilaisuuteen keskiviikkona 27.9.2023 klo 17-19:30 Haapaniemen päiväkoti-koululle, Ristonmäentie 4. Tilaisuus alkaa sään salliessa yhteisellä kaavakävelyllä suunnittelualueella klo 17-18, lähtö päiväkoti-koulun pihasta. Kävelyn jälkeen siirrytään päiväkoti-koulun ruokasaliin keskustelemaan ja hahmottelemaan erilaisia alueen rakentumisen mahdollisuuksia.

Tilaisuus on jatkoa keväällä pidetylle asukastilaisuudelle ja kyselylle. Kerättyä tietoa hyödynnetään asemakaavan luonnoksen laadinnassa, joka on tarkoitus viedä Jyväskylän kaupunkirakennelautakunnan käsiteltäväksi vuoden 2023 aikana. Myös luonnosvaiheessa ja myöhemmin ehdotusvaiheessa osallisilla on mahdollisuus vaikuttaa antamalla palautetta suunnitelmista kaavan ollessa nähtävillä.

Tutustu kaavamuutoksen ajankohtaisiin aineistoihin ja aikatauluihin kaavan verkkosivuilla. Liittymällä kaavan postituslistalle kaavan verkkosivuilla saat ajankohtaista tietoa suunnittelun etenemisestä sähköpostitse.


Lisätietoja:

- kaavoitusarkkitehti Pekka Lassila, p. 040 623 6603, pekka.lassila[at]jyvaskyla.fi (tavoitettavissa 12.9. alkaen)
- suunnitteluavustaja Elli Väätäinen, p. 040 831 6311, elli.vaatainen[at]jyvaskyla.fi
- erikoissuunnittelija Ilona Leikas, p. 050 574 6062, ilona.leikas[at]jyvaskyla.fi