Hyppää pääsisältöön

4.9.2023

Kuva
Havainnekuvassa puurakenteisia taloja ja puustoista virkistysaluetta, jossa ihmisiä kävelemässä poluilla. Kuva Schauman & Nordgren Architects Oy
Jyväskylän kaupungin uusien tonttien syksyn jakokierros käynnistyy maanantaina 4.9.2023. Haettavana on pientalotontteja omakotirakentajille, rivitalotontteja ammattirakentajille sekä kerrostalotontti ARA-toimijalle.

Omakotitontteja Haapaniemestä ja Sulunperästä 

Uusia tontteja omakotirakentajille on tarjolla syksyllä Haapaniemen ja Sulunperän alueilta, joilta jaetaan yhteensä 36 omakotitonttia. 

- Sulunperän kuusi uutta tonttia Asmalammentien varrella ovat helposti saavutettavissa. Aivan lähellä on uimaranta ja alueelta on yhteydet luontopolulle ja Halssilan Hiihtomaan laduille. Haapaniemen luonnonläheiselle alueelle sijoittuvat 30 uutta tonttia muodostavat uuden ja omaleimaisen kokonaisuuden jo toteutuneeseen asuinympäristöön aivan Päijänteen tuntumaan, kertoo maankäyttöinsinööri Essi Jokinen.

- Haapaniemeen laadituilla rakentamistapasuosituksilla tarjotaan tietoa piha- ja talorakentamisen ilmastovaikutuksista sekä vinkkejä vähähiilisemmän kodin suunnitteluun, hän täsmentää. 

Molempien alueiden tontit ovat ostettavissa tai vuokrattavissa ja tontit varataan arvotun järjestysnumeron mukaisessa järjestyksessä yksityishenkilöille, jotka eivät ole rakentaneet kaupungin luovuttamalle tontille viimeisen 10 vuoden aikana. Tarkemmat hakuehdot löytyvät tonttiesitteistä. 

- Alueilla ei syksyllä järjestetä erillistä maastoesittelyä, mutta kiinnostuneet voivat tutustua merkittyihin tontteihin paikan päällä hakuaikana silloin kun omaan aikatauluun parhaiten sopii. Paikantamiseen voi käyttää apuna Jyväskylän karttapalvelua, jossa valitsemalla pohjakarttavalikosta näkyviin asemakaavan ja sallimalla sijaintitietojen käytön, näkee oman sijaintinsa tontteihin nähden, Jokinen vinkkaa. 

Tontteja ammattirakentajille Mattilanpellolta 

Ammattirakentajille suunnattuja tontteja tulee hakuun Mattilanpellon pientaloalueen eteläreunalta vain noin 1,5 kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Alueelta on haettavana yksi kerrostalotontti kohtuuhintaiseen ARA-asuntotuotantoon sekä kaksi rivitalotonttia, jotka luovutetaan kahdelle eri toimijalle.  

- Entisen Keljon vanhainkodin alueesta on tarkoitus rakentua omaleimainen puurakenteisen asuntorakentamisen kokonaisuus, jossa on monipuolisen erilaisia asumisen vaihtoehtoja: rivi- ja pientaloasumista, senioriasumista, ikääntyneiden palveluasumista sekä esteettömiä kerrostaloasuntoja. Puurakentamisella ja yhtenäisellä arkkitehtonisella ilmeellä luodaan alueelle tunnistettava omaleimainen luonne. Puurakentaminen, harjakatot ja kaksikerroksiset rakennukset kytkevät aluetta ympäröivään Mattilanpellon pientaloalueeseen, maankäyttöinsinööri Saara Vasama kertoo. 

Hakuaika syksyllä 2023 luovutettaville tonteille on 4.-15.9. Tontit jaetaan ja luovutetaan kaupunkirakennelautakunnan vahvistamien tonttien luovutusperiaatteiden mukaisesti. Hakuajan päätyttyä tiedotetaan kaikkia hakijoita tonttivalinnoista. 

Lisätietoja

- maankäyttöinsinööri Essi Jokinen, Jyväskylän kaupunki, puh. 040 861 9754 
- maankäyttöinsinööri Saara Vasama, Jyväskylän kaupunki, puh. 050 563 6096
- Jyväskylän kaupungin karttapalvelu
- Jyväskylän kaupungin tonttitarjonta