Hyppää pääsisältöön

31.8.2023

Kuva
AaltoAlvarin aaltoallas ja liukumäki. Kuva Jyväskylän liikuntapalvelut
Vesiliikuntakeskus AaltoAlvari avaa ovensa kesäsulun jäljiltä syyskuussa. Samalla avautuu AaltoAlvarin ensimmäisen vaiheen peruskorjattu kylpyläosa sekä uusi laajennusosa.

Jyväskylän vesiliikuntakeskus AaltoAlvarin kylpyläosaston peruskorjattu osa sekä laajennusosan avautuvat yleisölle suunnitellusti 4.9. Syyskuussa yleisön käyttöön avautuvat peruskorjattu aaltoallas ja aaltosali sekä täysin uusi poreallas ja 25 metrin muuntoallas, jossa on nostopohja. Peruskorjatun aaltoaltaan liukumäki on uusittu ja altaaseen on rakennettu uusi poreallas. Uimahallin uutuus on laajennusosaan avautuva 25 metrin muuntoallas, jonka pohjan korkeutta voidaan säätää käyttäjien tarpeen mukaan. Altaan toinen puoli pidetään toistaiseksi pienille lapsille sopivassa syvyydessä opetusaltaan peruskorjauksen valmistumiseen saakka.  

Kuva
AaltoAlvarin 25 metrin muuntoallas. Kuva Jyväskylän liikuntapalvelut

Jyväskylän kaupungin liikuntapalveluiden ohjatut liikuntaryhmät sekä vesiliikuntaryhmät pääsevät aloittamaan kautensa AaltoAvarissa 4.9. Ohjatut liikuntaryhmät pääsevät käynnistämään syksyn uudistuneessa ja entistä laajemmassa aaltosalissa, jonka asiakaspaikkamäärät kasvoivat laajennuksen myötä. Tuttujen ryhmien lisäksi tänä syksynä tarjolla on jälleen pilatesryhmiä. Kylpyläosaston peruskorjauksen ja laajennuksen ensimmäisen vaiheen valmistumisen myötä vesiliikuntaryhmät pystytään pitämään turvallisesti jalat pohjassa matalammassa vedessä. Vesiliikuntaseurojen talven vakiovuorot käynnistyvät AaltoAlvarissa suunnitelmien mukaisesti 4.9.  

Kuva
AaltoAlvarin aaltosali. Kuva Jyväskylän liikuntapalvelut

Kampanjatuote myynnissä AaltoAlvarissa viikon 36 ajan  

Vesiliikuntakeskus AaltoAlvarin avautumisen kunniaksi AaltoAlvarissa on myynnissä 20 kerran sarjatuote alennettuun hintaan. Vuoden 2023 loppuun asti voimassa oleva 20 kerran sarjatuote sisältää pääsyn uimahalliin, kuntosalille ja ohjatun liikunnan ryhmiin AaltoAlvarin aukioloaikoina. Kampanjatuotteen myyntiaika on 4.-10.9.2023 ja sen voi ostaa AaltoAlvarin kassapisteeltä kassapisteen aukioloaikoina.  

Aikuiset: 120  
Alennusryhmät: 80 € 

Alennusryhmiin kuuluvat eläkeläiset, opiskelijat, työttömät, lapset 4─17-vuotiaat, Jyväskylän kaupungin työntekijät sekä varushenkilöt ja siviilipalvelushenkilöt. Tuotteiden hinnat eivät sisällä mahdollista rannekemaksua (8 €). Tuote on henkilökohtainen. 

Koko peruskorjaus valmistuu vuoden 2024 loppuun mennessä 

AaltoAlvarin peruskorjauksen toinen vaihe käynnistyy ensimmäisen vaiheen valmistuttua. Koko peruskorjaushankkeen on tarkoitus valmistua vuoden 2024 loppuun mennessä. Hankkeen toisessa vaiheessa peruskorjataan koskiallas sekä rakennetaan täysin uusi kahluuallas.  

Samalla peruskorjataan nykyinen opetusallas eli lastenallas, joka suljetaan asiakaskäytöltä toisen vaiheen käynnistyessä. Tänä vuonna valmistuva täysin uusi 25 metrin muuntoallas toimii opetusaltaana peruskorjauksen toisen vaiheen ajan. Uusi 25 metrin allas soveltuu uimaopetuksen ja ryhmäliikunnan lisäksi vesiliikuntaseurojen toimintaan.   

AaltoAlvarin ensimmäinen osa valmistui vuonna 1955. Tämän jälkeen rakennusta on laajennettu useaan kertaan. Kylpyläosasto valmistui vuonna 1991. Vesiliikuntakeskuksen 50 metrin allas ja naisten pukutilat on peruskorjattu aiemmin, ja nyt vuorossa on kylpyläosasto. Samalla vesiliikuntakeskusta laajennetaan uudella 25 metrin muuntoaltaalla sekä teknisillä tiloilla.  

AaltoAlvari on Keski-Suomen merkittävimpiä liikuntapaikkoja. Laajennuksen jälkeen kävijämäärää käyntimääriä on mahdollista kasvattaa jopa 500 000:een käyntiin vuodessa.  

Lisätietoja:  

Palveluesihenkilö Minni Ukonsaari 
p. 050 311 8282, minni.ukonsaari[a]jyvaskyla.fi  

Liikuntapalveluvastaava Elina Oinonen,   
p. 050 312 5423 elina.oinonen[a]jyvaskyla.fi  

Kiinteistöjohtaja Tuomas Kuronen (peruskorjauksen osalta) 
p. 050 514 6221, tuomas.kuronen[a]jyvaskyla.fi