Hyppää pääsisältöön

14.8.2023

Kuva
Mies lastipyörän kanssa. Kuva Vilhelmiina Eskola

– Lastipyörillä pääsee näppärästi keskelle viheraluetta ja työvälineet tulevat sujuvasti mukana työmaalle, puistomestari Jari Moilanen kehuu.


Kaupungin viheralueiden kunnossapito ja hoito vaikuttavat suoraan asukkaiden viihtyvyyteen. Vehreät ja siistit puistot tarjoavat kauniin ympäristön niin kuntalaisille kuin turisteille. 

Jyväskylän kaupunki on ottanut puistojen hoidossa käyttöönsä ympäristöystävällisen ja resurssiviisaan liikkumismuodon: lastipyörät.

– Jyväskylän kaupungilla on käytössään muutama tavarapyörä eli lastipyörä sekä muutama tavallinen pyörä, joilla kuljetaan keskustan alueella. Pääsemme näillä ajamaan helposti kohteeseen sekä kuljettamaan tavarat ja työvälineet kohteeseen, Jyväskylän kaupungin puistomestari Jari Moilanen kertoo.

Kaupungin viheralueiden kunnossapitoon lisättiin viime vuonna uusi lastipyörä sekä muutama kierrätetty tavallinen pyörä. Nyt yksi lastipyöristä on sähköpyörä. Pyöriä parannellaan edelleen, jotta työvälineiden kuljettaminen olisi entistä jouhevampaa keskustan alueen puistoihin, kävelykadulle, satamaan sekä Lutakon puistoon.

Puistojen kunnossapidossa on laajasti eri-ikäisiä työntekijöitä: työkokeilijoita, 16–17-vuotiaita nuoria, 60-vuotiaita velvoitetyöntekijöitä sekä täysi-ikäisiä ajokortittomia. Määräaikaisia kesätyötekijöitä töissä on noin 40. Lastipyörä on hyvä auton korvike eikä näin ollen ajokortittomuus ole esteenä työllistymiselle.


Teksti ja kuva: Vilhelmiina Eskola

Asiasanat: