Hyppää pääsisältöön

14.8.2023

Kuva
Karttakuva liikenteen reiteistä Siion-temppelin purkutyön aikana. Kuva Sirpa Sandelin
Purkutyöt vaikuttavat väliaikaisesti alueen kävely- ja pyöräliikenteeseen.

Helluntaiseurakunnan kokoontumisrakennuksena toiminut Siion-temppeli on valmistunut vuonna 1971. Rakennus jäi tyhjilleen seurakunnan muutettua uusiin tiloihin Okkerinkadulle vuonna 2019.

Siion-temppeli sijaitsee vanhan Lyseon lukion vieressä. Alue on kokonaisuudessaan Jyväskylän kaupungin omistuksessa ja alueen kehittämiseksi on tällä hetkellä käynnissä asemakaavamuutosprosessi. Siion-temppelin purkamiselle on voimassa oleva purkamislupa.

Purkutöitä valmistelevat työt käynnistyvät 15.8. Purkutyöt valmistuvat vuoden loppuun mennessä. Rakennuksen purkutöistä johtuen Lyseonkadun ja Harjukadun kävely- ja pyöräilyreitteihin tulee muutoksia elokuusta joulukuuhun 2023. Liikennejärjestelyt muuttuvat väliaikaisesti Lyseonkadulla ja Harjukadulla.

Lyseon korttelin kehittäminen on käynnissä

Lyseon korttelista halutaan luoda toiminnoiltaan monipuolinen kokonaisuus, joka on täynnä elämää. Kortteliin on kaavaluonnoksessa esitetty asuinrakentamista sekä opetus-, kulttuuri- ja liiketiloja. Alueella olevaa P-Torin yleistä pysäköintilaitosta laajennettaisiin ja torialueen ja kortteleiden väliin jääviä ulkoalueita on tarkoitus kehittää toiminnallisina, vehreinä ja viihtyisinä kaupunkitiloina, jotka mahdollistavat monipuolisesti kaupunkilaisten viihtymistä ja ajanviettoa sekä tapahtumatoiminnan järjestämistä.

Lisätiedot