Hyppää pääsisältöön

24.5.2023

Kuva
Kuvassa vasemmalla arkkitehti Alvar Aalto Alvar Aalto -museon rakennustyömaan kylttien edessä kahden muun miehen kanssa. Kuva Antti Bengts
”Mikään vanha ei synny uudestaan. Mutta se ei myöskään täydellisesti katoa. Ja se, mikä kerran on ollut, tulee aina uudestaan uudessa muodossa.” Alvar Aalto 1921.

Uusi upea Aalto2-museokeskus on avannut ovensa Jyväskylän Ruusupuistossa.

Upeat näyttelyt

Aalto2:n avausnäyttely “Ihmisen jäljet – maailmanperintöä” valottaa menneisyyden perintöä ja pohtii sen kautta nykyhetkeä ja tulevaa – mitä jälkiä meidän ajastamme jää jälkipolville? Alvar Aalto -museon ja Keski-Suomen museon yhdessä tuottama kokonaisuus on esillä Aalto2-museokeskuksessa viiden näyttelyn sarjana, joka avaa rakennetun perinnön ja kulttuuriperinnön monimuotoisuutta. Näyttelyn kuratoinnista ja näyttelyarkkitehtuurista vastaa suomalais-espanjalainen arkkitehtiduo Anna ja Eugeni Bach. 

Lisäksi Aalto2:ssa avautuu Alvar Aalto -museon uusi pysyvä näyttely "AALTO - Työ ja elämä". Esillä on myös Keski-Suomen museon pysyvä näyttely "Keskisuomalaisuutta etsimässä".

Lehdistötiedote näyttelyistä

Monipuolinen tapahtumatarjonta
Aalto2:n monipuolinen tapahtumien sarja tarjoaa ohjelmaa ja tekemistä monen ikäisille. Näyttelyiden sisältöihin ja taustoihin pääsee tutustumaan syvemmin yleisöopastusten ja luentojen yhteydessä. Teemapäivät kuten ”Suomalaisen saunan päivä” 10.6. kokoavat aiheiden ympärille monenlaista aktiviteettia niin aalan harrastajille kuin perheillekin. Suosittuja työpajoja järjestetään teemapäiviin ja näyttelyihin liittyvinä sekä elokuusta lähtien joka kuukauden viimeisenä perjantaina eli Pajaperjantaina. 5. Alvar Aalto tutkijaseminaari - Kenen modernismi? kokoaa yhteen arkkitehtuuritutkimuksen  ammattilaisia Aalto2:n 14.-15.6.2023. 

Uusitut palvelut
Aalto2:n museokauppa uuden nivelosan keskellä tarjoaa laadukkaan valikoiman Alvar Aallon tuotteita Artekin sekä Iittalan kokoelmista, alan vastuullisten toimijoiden muotoilua, kirjoja sekä arjen design-esineitä.  Museokauppa on avoinna museokeskuksen aukioloaikoina eikä vaadi sisäänpääsylippua. 

Aalto2:n uudistettu kahvila avautuu 6.6. Viihtyisä kahvila yhdistää paikallisen osaamisen ja valmistuksen. Piha-alueelle levittäytyvänä se tarjoaa kauniit puitteet arkkitehtuurin ympäröimämä. Avajaisviikonloppuna museokeskuksen kävijöitä palvelee pop-up-kahvila.


Aalto2:n tuoman kokonaisuudistuksen myötä museokeskus tarjoaa entistä monipuolisemmin eri tiloja niin yksityisten kuin yritysten käyttöön. Upeiden Keski-Suomen museon vanhan luentosalin ja vanhan kahvion sekä Alvar Aalto -museon ravintolan ja aulan lisäksi asiakas voi valita nyt myös muita tiloja nivelosasta sekä molemmista museoista. Upeiden Keski-Suomen museon vanhan luentosalin ja kahvion sekä Alvar Aalto -museon kahvilan ja aulan lisäksi asiakkaat voivat vuokrata nyt myös muita tiloja nivelosasta sekä molemmista museoista.


Tutustu vuokrattaviin tiloihin. 
Aalto2 aukioloajat 27.5.2023 alkaen
ti-su 10-18 kesäkausi (touko-elokuu)
ti-su 11-18 talvikausi (syys-huhtikuu)

Pääsyliput
Aikuiset 15 €
Eläkeläiset, työttömät, opiskelijalippu 10 €
Alle 18-vuotiaat ilmaiseksi
Päiväkoti-, koululais- ja opiskelijaryhmät ilmaiseksi
Aalto2:ssa käy Museokortti.