Hyppää pääsisältöön

17.5.2023

Kuva
Lennart Makkula on uusi lapsipyöräilypormestari. Kuva viestintä
Jyväskylän viidenneksi lapsipyöräilypormestariksi on valittu 11-vuotias Lennart Makkula. Valitseminen toteutettiin Jyväskylän kaupungin, JYPS ry:n ja LastenParlamentin yhteistyönä. LastenParlamentti äänesti pormestarivalinnasta hakemusten perusteella.

Lennart kuvaa tunnelmiaan valinnan jälkeen näin: “Hyvältä tuntuu! Toivottavasti pääsen osallistumaan moniin pyöräilytapahtumiin tulevan pormestarivuoden aikana!” 

Jyväskylän Vaajakummun yhtenäiskoulua käyvällä Lennartilla on jo näkemystä ja hyviä ideoita siitä, kuinka pyöräilystä saataisi vielä hauskempaa ja suositumpaa: “Kaupunkiin pitäisi saada enemmän helppokulkuisia ja merkittyjä reittejä, mitkä olisi tarkoitettu nimenomaan pyöräilyä varten. Niin asfaltoituja pyöräteitä kuin helppokulkuisia maastopolkujakin, esim. puistojen läpi kaupunginosasta toiseen. Samaan tyyliin, kuin esim. Vaajakosken Sulunperästä pääsee hiihtoladun pohjia pitkin vaikkapa Kangasvuoreen.”

Pormestarina toimiessaan Lennart pääsee toimimaan lasten edustajana pyörällä kulkemiseen ja pyöräilyn edistämiseen liittyvissä hankkeissa, tilaisuuksissa ja tapahtumissa. Hän myös tuo esiin lasten näkökulmaa esimerkiksi koulujen pyöräparkkeihin ja koulumatkoihin liittyvissä suunnitelmissa.

Virkakausi käynnistyi Pyöräilyviikolla 5.–14.5.2023

Uuden lapsipyöräilypormestarin virka-aika alkoi toukokuun Pyöräilyviikolta ja jatkuu vuoden 2024 huhtikuun loppuun. Lennartin ensiesiintyminen pormestarina oli Jyväskylän Pyöräilyviikon Fillarifestareilla kävelykadulla lauantaina 6.5.2023. 

Pyöräilypormestarin valitsevat vuosittain Jyväskylän kaupunki, JYPS ry ja LastenParlamentti. Valinta on osa Jyväskylän kaupungin Liikkuva koulu -toimintaa fiksun ja kestävän arkiliikkumisen edistämiseksi. LastenParlamentti on kaikkien Jyväskylän alakouluikäisten lasten vaikuttamiskanava, jonka tehtävänä on tuoda lasten ääntä kuuluviin kaupungin päätöksenteossa. JYPSillä valitseminen sisältyy Fillarilla pääsee -hankkeeseen, joka on saanut Liikenne- ja viestintävirasto Traficomilta liikkumisen ohjauksen valtionavustusta.

Lisätietoja
•    Jyväskylän kaupunki, fiksun liikkumisen koordinaattori Mira Juuma, mira.juuma (ät) jyvaskyla.fi, 050 350 5359
•    JYPS ry, projektityöntekijä Maija Savolainen, maija.savolainen (ät) jyps.fi, 050 518 9330