Hyppää pääsisältöön

16.5.2023

Kuva
Virtuaalilasit päässä. Kuva Matti Häyrynen
Struve Experience kutsuu sinut 27.5.2023 alkaen tutustumaan maailmanperintöön virtuaalisesti Aalto2-museokeskuksessa Keski-Suomen museon Keskisuomalaisuutta etsimässä -näyttelyn yhteydessä. Virtuaalielämyksessä koet Oravivuoren upean luontopolun todentuntuisesti kaikkina neljänä vuodenaikana sekä pääset tutustumaan Struven ketjun tarinaan ja historiaan.

Oravivuoren virtuaaliretkelle pääset hyppäämään joko virtuaalilasien tai kosketusnäytön kautta. Retken kohokohta on sekä alkupisteeltä että huipulta löytyvä lintuperspektiivinäkymä, joka mahdollistaa huikaisevan virtuaalilentämisen Oravivuoren yllä! Kurkkaa täältä miltä näyttää.  

Struve Experience virtuaalitoteutuksen tarinankerronta on toteutettu taiteen keinoin. Luontopolun varrelta löytyy kiehtovaa historiatietoa niin videoiden, animaatioiden, runouden ja kuin musiikin muodossa. Taidesisältöjen toteutuksesta ovat vastanneet taiteilijat Laura Rukola, Minja Revonkorpi, Arto Polus ja Olga Kolari sekä teknisestä toteutuksesta Noveltive Oy.  

Keski-Suomen museon virtuaalitoteutusten lisäksi Struve Experience on koettavissa mobiilisovelluksena paikan päällä Oravivuorella, Korpilahdella. Mobiilisovellus on ladattavissa ilmaiseksi sovelluskaupoista.

Keski-Suomessa Korpilahdella sijaitseva upea luontokohde Oravivuori on UNESCOn maailmanperintökohde ja yksi Struven ketjun mittauspisteistä. Struven ketju rakennettiin 1800-luvulla kolmiomittausmenetelmää käyttäen mittaamaan maapallon kokoa ja muotoa, ja se ulottuu aina pohjoiselta Jäämereltä Mustallemerelle saakka. Ketju on yksi aikansa merkittävimpiä saavutuksia edustaen tieteen ja tekniikan kulttuuriperintöä.

Struve Experience on Humanistisen ammattikorkeakoulun (Humak) hanke, jonka rahoittajana on Opetus- ja kulttuuriministeriö. Hankkeen tavoitteena on ollut elävöittää kulttuuriperintöä laajennetun todellisuuden keinoin.
 

Promovideo löytyy täältä.