Hyppää pääsisältöön

12.5.2023

Kuva
Vaatteiden korjausta neulomalla. Kuva Beda Räsänen
Nyt on hyvä aika oppia tuunaamaan vaatteita ja pidentämään tekstiilien elinikää.

Jyväskylässä on käynnissä työpajakokeiluja, joilla kannustetaan kestävään muotiin ja 
kiertotalouteen. Muotoilutoimisto 2Loops toteutti kaksi erilaista kestävään muotiin ja vaate-elinkaaren pidentämiseen liittyvää pilottityöpajaa maaliskuussa 2023.

Työpajat olivat osa Jyväskylän kaupungin rahoittamaa Circwaste-hanketta ja niissä opittiin käytännön taitoja liittyen vaatteen muokkaamiseen ja korjaamiseen. 

Maaliskuisella kokeilulla kerättiin myös tietoa Neon studiolle, joka tarjoaa jatkossa työpajoja samalla idealla. Neon studio on Jyväskylän kaupungin elinkeinoyksikkö Business Jyväskylän toteuttama kokeilu ja se on osa Keski-Suomen liiton rahoittamaa Ydinkeskustan kestävä tulevaisuus -hanketta. Neon studio tarjoaa kestävän muodin kertaluontoisia käsityötyöpajoja sekä käsityökursseja lähes viikoittain vuoden 2023 loppuun asti.

– Tavoitteena on edistää kiertotalousajattelun toteutumista vaatteiden ja muodin saralla. 
Kokeilussa selvitetään, onko kierrättämiseen painottuville tekstiilikäsityöpajoille ja -tiloille kysyntää, sekä miten saadaan käsityön ammattilaiset jakamaan tietotaitoaan ja onko tästä hyötyä kiertotaloudelle, kertoo Beda Räsänen Neon studiolta.

Työpajat ja kurssit sopivat sekä aloittelijoille että kokeneemmille käsityöharrastajille. Neon studio sijaitsee Jyväskylän keskustassa Happy Second -liikkeen alakerrassa.


Teksti: Liisamaija Rantanen
Kuva: Beda Räsänen

Asiasanat: