Hyppää pääsisältöön

11.5.2023

Kuva
Näkymä pääkirjaston 3. kerroksesta kirjastotilaan lukuisine hyllyineen. Kuva Tytti Tyrväinen

Jyväskylän kaupunginkirjastot siirtyvät kesäaukioloaikoihin 3.6.2023 alkaen. Tänä vuonna osa kirjastoista on kesällä auki tavallista suppeammin, osassa omatoimiaikoja on lisätty. Tarkat ajat kannattaa tarkastaa osoitteesta keski.finna.fi

Kesällä enemmän omatoimiaikoja ja vähemmän palveluaikoja

Kuten aiemminkin, osa kirjastoista on suljettuina kesällä. Tänä vuonna kesätauolla kirjastoautojen lisäksi ovat osan kesää Halssilan, Huhtasuon, Lohikosken ja Vesangan kirjastot.

"Kasvaneiden kustannusten vuoksi kirjastolla ei kyetä enää kesällä täysin samoihin palveluaikoihin kuin aiemmin. Palveluaikojen supistamisella pyrimme tilanteeseen, jossa selviämme aukioloajoistamme ilman jatkuvia poikkeuksia, kuten kirjastojen sulkemista kesken päivän, ja pysymme meille annetussa talousarviossa", sanoo kirjastotoimenjohtaja Hanna Martikainen

Vaikka kesän ajaksi kaupunginkirjaston palveluaikoja joudutaan supistamaan, kirjastotilat ovat omatoimikäytössä aiempaa laajemmin.

"Esimerkiksi Keljonkankaan kirjasto on ollut aiemmin kesäisin kiinni. Tänä vuonna kokeilemme, että kirjasto on kesällä vain omatoimikäytössä. Uuden kirjaston omatoimilaitteisto mahdollistaa tämän. Otamme mielellämme asiakaspalautetta vastaan kesän aukioloaikakokeilusta Keski-kirjastojen palautekanavaan", kertoo Martikainen.

Omatoimiaikana kirjastotiloihin pääsee sisälle vain omalla kirjastokortilla ja PIN-koodilla, joten ne kannattaa tarkistaa ennakkoon. Apua voi pyytää kirjaston henkilökunnalta, palveluaikoina. Omatoimiaikana kirjastossa voi lainata ja palauttaa aineistoa sekä käyttää kirjaston tiloja. Omatoimiaikoina palautusluukkuun jätettyä aineistoa ei käsitellä jokaisena arkipäivänä, joten on kannattaa huomioida palautusten eräpäivät ja palauttaa aineiston ajoissa.

Kirjastoremontit Säynätsalossa ja Vaajakoskella

Vaajakosken kirjaston peruskorjauksen toinen osa sekä Säynätsalon kirjaston peruskorjaus ovat jatkuneet keväällä. Kun kirjastotilat valmistuvat, kirjastot ovat auki kesän aukiolojen mukaisesti. Molempien kirjastojen tarkat aukioloajat kannattaa tarkistaa verkosta.

Vaajakosken kirjaston kanssa samassa rakennuksessa ovat kansalaisopiston tilat, joiden remontti valmistuu syyskauden alkuun.

 

Kirjastojen kesäaukiolot ja -sulut tiivistetysti

Omatoimiajat ma-su klo 8–21: Keljonkankaan, Keltinmäen, Korpilahden, Kortepohjan, Kuokkalan, Palokan ja Tikkakosken kirjasto sekä remontin valmistuttua Vaajakosken kirjasto.

  • Omatoimiaikana kirjastoon pääsee sisälle Keski-kirjastojen kortilla ja omalla PIN-koodilla. Omatoimiaikana voi lainata ja palauttaa aineistoa sekä käyttää kirjaston tiloja, kuten lehtilukusalia.
  • Omatoimiaikana ei kirjastolla ole neuvontaa, kassapalveluita tai uusien kirjastokorttien antoa.
  • Apua omatoimikirjastojen käyttöön kaupungin verkkosivuilla tai palveluaikana kirjaston henkilökunnalta.

Sulkuajat eli kirjastojen ovet ovat kiinni. Halssila ja Huhtasuo 26.6.–30.7., Lohikoski ja Vesanka 5.6.–6.8. Kirjastoautot ovat kesätauolla 5.6.–30.7.

Palveluajat kokonaisuudessaan voi tarkistaa osoitteesta keski.finna.fi. Pääkirjastolla ja Vaajakosken kirjastolla on lisäksi itsepalveluaikoja, jolloin sisään kirjastoon pääsee normaalisti, mutta henkilökunta ei ole palvelemassa asiakkaita.

Palautetta kesän aukioloista voit jättää verkkokirjastossa.