Hyppää pääsisältöön

4.5.2023

Kuva
Vertaisohjattujen liikuntaryhmien kansikuva. Kuva Hanna-Kaisa Hämäläinen
Jyväskylän kaupunki on mukana Ylen valtakunnallisessa Miljoona roskapussia -kampanjassa, joka kannustaa koko Suomen keräämään miljoonan roskapussillisen verran roskia ympäristöstämme. Kaupunki järjestää kampanjan aikana muun muassa ohjattuja roskalenkkejä eri puolilla kaupunkia.

 

Omatoimisen roskien keruun lisäksi asukkailla on mahdollisuus osallistua ohjatuille roskalenkeille, joissa yhdistyy liikunta ja ympäristön siistiminen roskista. Toukokuun aikana järjestettävillä ohjatuilla roskalenkeillä kerätään kävelyn ohessa roskia lenkin varrelta sekä jumppaillaan yhdessä. Eri puolilla kaupunkia järjestettävillä lenkeillä liikutaan kävellen, ja ne sopivat kaikenikäisille ja -kuntoisille liikkujille. Tapahtumaan ovat tervetulleita myös apuvälineiden ja rattaiden kanssa liikkuvat. Ohjattujen roskalenkkien opastuksesta vastaavat Jyväskylän kaupungin liikuntapalveluiden liikunnanohjaajat. 

Kävelyille lähdetään seuraavasti: 

  • Pe 5.5. klo 13.00–14.45 Piippurannan klubi. Osoite Paperitehtaankatu 1
  • Ti 9.5. klo 10.00–11.30 Kortteli Klubi. Osoite Vapaudenkatu 48–50
  • Pe 12.5. klo 11.00–13.00 Huhtasuon yhteistoimintapiste. Osoite Nevakatu 2
  • Ke 17.5. klo 14.00–15.00 Vaajakosken uimahalli Wellamon pääovi. Osoite Savonmäentie 7  
  • Pe 26.5. klo 10.00–11.00 Kotalammen liikuntapuiston huoltorakennus. Osoite Nääpikäntie 6–8

Roskalenkeille kannattaa pukeutua sään vaatimalla tavalla sekä mukaan kannattaa varata omat suojahanskat. Mukaan kannattaa napata myös esimerkiksi tyhjä leipä- tai hedelmäpussi. Lenkin aikana kerätyn roskapussillisen koolla ei ole väliä. Pääasia on, että ympäristön siisteyttä edistetään yhdessä. Kävelyiden sekä Miljoona roskapussia -kampanjan aikana kerätyt roskamäärät voi ilmoittaa Ylen kampanjasivuilta löytyvään roskalaskuriin.  

Lisätietoja Jyväskylän Miljoona roskapussia tapahtumista ja tempauksista Miljoona roskapussia Jyväskylä -verkkosivuilta.

Lisätietoja:  

Vastaava liikunnanohjaaja Lotta Lepoaho, 
p. 050 311 8915, lotta.lepoaho@jyvaskyla.fi