Hyppää pääsisältöön

3.5.2023

Kuva
Naiset sataman ulkokuntosalilla harjoittelemassa kahvaparilla. Kuva Hanna-Kaisa Hämäläinen
Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelut järjestää kesäajalla monipuolista tekemistä kaikenikäisille. Tarjolla on vesi-, sali- ja etäliikunnanryhmiä, luontokävelyitä sekä kaikille avoimia maksuttomia ulkojumppia eri puolilla kaupunkia. Ohjatun liikunnan kesäajan toiminnat ovat käynnissä 2.5.–30.6.

Kesäaikana liikuntapalvelut järjestää maksuttomia ulkojumppia jokaisena arkipäivänä. Kesän ulkoliikuntaryhmissä liikutaan rennolla ja tehokkaalla tyylillä ilman välineitä, ja tarjonnasta löytyy sekä kaikille kuntalaisille avoimia että erityisesti senioreille suunnattuja ulkojumppia. 

Aikaisemmilta kesiltä tuttujen ulkojumppien lisäksi tarjolla on täysin uusia ulkoliikuntaryhmiä. Tänä kesänä liikkujilla on mahdollisuus osallistua Harjun ulkokuntoilupaikalla viikoittain järjestettävään helppoon porrastreeniin. Rauhallisempaa liikuntahetkeä kaipaaville on tarjolla Mäki-Matin perhepuiston näyttämöllä torstaiaamuisin järjestettävä Asahi-tunti. Vaajakoskella suosittu metsäjumppa laajenee Lohikoskelle, jossa senioreille tarkoitettua metsäjumppaa järjestetään torstaisin Lohikosken uimarannalla. Ulkojumppiin voi osallistua kaiken kuntoiset liikkujat ja jumpan liikkeet on helppoa sovittaa omalle kunnolleen sopivaksi. 

Lähde mukaan ohjatulle luontokävelylle!

Kesäkuussa halukkailla on mahdollisuus osallistua ohjattuihin luontokävelyihin Vaajakosken, Jääskelän luontopolun sekä Halssilan hiihtomaan ympäristöissä. Luontokävelyt kestävät 1–2,5 tuntia riippuen lenkin pituudesta ja osallistujien kunnosta. Pieni sade tai muuten kurja keli ei estä ulkojumppaa tai luontokävelyitä. Ulkojumppia ja luontokävelyitä ei järjestetä kovalla helteellä eikä rankkasateen aikana. Ulkoliikuntaryhmiin ja luontokävelyihin ei ole ennakkoilmoittautumista ja mukaan tarvitset sopivan vaatetuksen lisäksi juomapullon.

Vesi- ja saliliikuntaryhmät jatkavat toimintaansa kesäkuun loppuun saakka

Uimahalleissa järjestetään kesäkaudella erilaisia maksullisia vesi- ja saliliikunnan ryhmiä. Tasojen 1, 2 ja 3 vesiliikuntaryhmiin sekä saliliikunnan ryhmiin tulee varata paikka ennakkoon Vello-varausjärjestelmän kautta. Ennakkoilmoittautumista vaativiin ryhmiin voi ilmoittautua myös puhelimitse soittamalla numeroon p. 014 569 0179. Kuntosalien Ohjaaja paikalla -ajoille ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon.  

Liikuntapalvelut tarjoaa kesälläkin monipuolisesti erilaisia liikuntaryhmiä etäyhteyksin Zoom-palvelussa. Etäliikuntaryhmiä järjestetään kolmena päivänä viikossa ja etäliikuntaryhmät sisältävät liikkuvuutta, tasapaino- ja lihaskuntoa parantavia harjoitteita sekä venyttelyä. Tunnit ovat maksuttomia ja niihin ei ole ennakkoilmoittautumista. Etäliikuntaryhmään voi osallistua kotona tietokoneen, tabletin tai älypuhelimen välityksellä.

Kesätoimintojen tarkat aikataulut, sisällöt sekä ilmoittautumisohjeet Liikuntapalvelujen loma-aikojen toiminta -verkkosivuilta.

Lisätietoja:  

Liikuntapalveluvastaava Elina Oinonen, 
p. 050 311 5423, elina.oinonen@jyvaskyla.fi  

Vastaava liikunnanohjaaja Lotta Lepoaho, 
p. 050 311 8915, lotta.lepoaho@jyvaskyla.fi