Hyppää pääsisältöön

25.4.2023

Kuva
Sisäkuva vanhasta puukirkosta alttarille päin. Etualalla kirkon penkit.
”Ihminen on kautta historian jättänyt jälkensä niin maisemaan, rakennettuun ympäristöön, esineistöön kuin kulttuuriinkin. Ajan ja ihmisen toiminnan myötä nämä todisteet menneisyyden saavutuksista hämärtyvät ja lopulta katoavat kokonaan. Vaalimalla niitä ihmiskunnan yhteisenä perintönä me voimme ymmärtää menneisyyttä ja säilyttää tärkeää tietoa tuleville sukupolville.” Anna ja Eugeni Bach


Aalto2:n “Ihmisen jäljet – maailmanperintöä” -näyttely avaa uuden museokeskuksen ovet yleisölle 27.5.2023 Jyväskylän Ruusupuistossa.

Ihmisen jäljet – maailmanperintöä

Alvar Aalto -museon ja Keski-Suomen museon yhdessä tuottama avausnäyttely valottaa menneisyyden perintöä ja pohtii sen kautta nykyhetkeä ja tulevaa – mitä jälkiä meidän ajastamme jää jälkipolville? Kokonaisuus on esillä Aalto2-museokeskuksessa viiden näyttelyn sarjana, joka avaa rakennetun perinnön ja kulttuuriperinnön monimuotoisuutta. 

Näyttely esittelee sekä aineellista että aineetonta perintöä Kiinan muurilta suomalaisen saunakulttuurin kautta moderniin arkkitehtuuriin liittäen sen Alvar Aallon töihin. Näyttelyn kuratoinnista ja näyttelyarkkitehtuurista vastaa suomalais-espanjalainen arkkitehtiduo Anna ja Eugeni Bach. Kokonaisuuden viisi näyttelyä valottavat osaltaan perinnön käsitettä: Maailmanperintö, Tunnetut, Suomalainen saunakulttuuri, Suomi ja maailma, Modernit.

Katso lisää täältä: Aalto2 avaa ovet maailmanperintökohteisiin