Hyppää pääsisältöön

21.4.2023

Kuva
Yleisöä istumassa. Kuva Jyväskylän kulttuuripalvelut
Valtakunnalliset kulttuurituottajapäivät & kuntien kulttuuritoiminnan neuvottelupäivät järjestetään ensi syksynä messu- ja kongressikeskus Paviljongissa Jyväskylässä 9.–10.10. Kaksipäiväinen ammattilaistapahtuma on suunnattu kaikille kulttuurin parissa työskenteleville, joiden työnkuvaan kuuluu kulttuuripalveluiden suunnittelu ja toteuttaminen.

Tänä vuonna osana KUTU-tapahtumaa järjestetään ensimmäistä kertaa opetus- ja kulttuuriministeriön kuntien kulttuuritoiminnan neuvottelupäivät, jotka tuovat yhteen kuntien kulttuuriammattilaiset. Näin tapahtuma mahdollistaa myös laajemman verkostoitumisen kuntien ja muiden kulttuurialan työntekijöiden kesken ja tarjoaa työvälineitä kulttuurituottamisen monialaisiin toimenkuviin. Molempiin päiviin toivotetaan tervetulleiksi sekä kunta-alan että muiden organisaatioiden edustajia.

– Kuntien kulttuuritoiminnan neuvottelupäivien tavoitteena on tarjota monipuolista ja ajankohtaista sisältöä kuntien kulttuuritoiminnan tueksi mm. julkisen talouden ja tietoperustan kehittämisen näkökulmista. Aiheet ovat erittäin ajankohtaisia kuntien toimintaympäristömuutosten vuoksi, kertoo opetus- ja kulttuuriministeriön kulttuuri- ja taidepolitiikan osaston ylijohtaja Riitta Kaivosoja.

Tapahtumassa ovat mukana mm. Suomen Kuntaliiton kuntatalousasioiden johtaja Sanna Lehtonen ja Taiteen edistämiskeskuksen johtaja Kaisa Rönkkö. Tavoitteena on saada seminaariin vieraaksi myös uusi kulttuuriasioista vastaava ministeri. Tapahtuman lopullinen ohjelma valmistuu kevään aikana.

– Päivien aikana pääsemme heti tuoreeltaan kiinni hallitusohjelman painotuksiin ja toiveenamme on päästä tekemään tuttavuutta myös uuden kulttuuriministerin kanssa. Alamme vahvuuksia on matala hierarkia, joten tervetuloa vaikuttamaan kulttuurialan tulevaisuuteen, Jyväskylän kaupungin kulttuuripäällikkö Mari Aholainen kutsuu mukaan KUTU-tapahtumaan.

Seminaarikokonaisuuden toteuttavat yhteistyössä Jyväskylän kaupunki, opetus- ja kulttuuriministeriö, Taiteen edistämiskeskus, Taide- ja kulttuurialan ammattijärjestö TAKU ry, Suomen Kuntaliitto ry, Yhteistuumin - Kuntien kulttuuritoiminnan yhteyspiste ja Keski-Suomen liitto. KUTU Päivät järjestettiin edellisen kerran vuosina 2019 ja 2020.

KUTU Päivien liput ovat myynnissä FCG:n koulutuskalenterissa

Lisätietoja:

Valtakunnalliset kulttuurituottajapäivät:  
-kulttuuripäällikkö Mari Aholainen, Jyväskylän kaupunki, p. 05063495, mari.aholainen(at)jyvaskyla.fi

Kuntien kulttuuritoiminnan neuvottelupäivät:
-kulttuuriasiainneuvos Kirsi Kaunisharju, opetus- ja kulttuuriministeriö, p. 0295330144, kirsi.kaunisharju(at)gov.fi

https://www.facebook.com/kutupaivat/

FCG:n koulutuskalenteri