Hyppää pääsisältöön

15.4.2023

Kuva
Elmo Lakka juoksee Kalevan kisoissa 2018
Suomen Urheiluliiton (SUL) liittovaltuusto on myöntänyt vuoden 2026 yleisurheilun SM-kisat eli Kalevan kisat Jyväskylään. Jyväskylän kaupunki ja Jyväskylän Kenttäurheilijat ry (JKU) hakivat yhteistyössä kilpailuja vuodelle 2026, joka on Harjun stadionin 100-vuotisjuhlavuosi. Harjun stadion tullaan kunnostamaan ja laajentamaan Kalevan kisoihin mennessä.

Jyväskylä kilpaili vuoden 2026 Kalevan kisojen saamisesta Oulun ja Porin kanssa. SUL:n liittovaltuusto päätti kilpailujen myöntämisestä Jyväskylälle. Jyväskylä tuli valituksi toisella äänestyskierroksella, jossa äänet jakautuivat Jyväskylä 23, Oulu 21. Ensimmäisellä kierroksella äänet jakautuivat Jyväskylä 20, Oulu 18, Pori 6. Jyväskylän kaupungin ja JKU:n toive oli Kalevan kisojen järjestäminen Harjulla 100-vuotisen historian kunniaksi.

– Kalevan kisojen isännöinti on aina kunnia-asia Jyväskylälle, mutta toki Harjun 100-vuotisjuhlavuotena se on meille erityinen ilo ja mahdollisuus juhlistaa Harjua arvoisellaan tavalla uudistetuissa puitteissa, kommentoi Jyväskylän kaupungin liikuntajohtaja Anna-Leena Sahindal.

– Kalevan kisojen järjestäminen on jokaiselle seuralle sekä riski että mahdollisuus, mutta paino erityisesti mahdollisuudessa. Edelliset Kalevan kisat Jyväskylässä toivat seuraamme paljon uutta buustia ja näin toivomme käyvän nytkin, kommentoi Jyväskylän Kenttäurheilijoiden puheenjohtaja ja edellisten Jyväskylän Kalevan Kisojen pääsihteeri Pasi Valoranta.

– Kalevan kisat 2026 eivät jää JKU:n kannalta tämän vuosikymmenen ainoaksi isoksi urheilutapahtumaksi. Uudistettu Harju tulee toimimaan näyttämönä myös kansainvälisissä kisatapahtumissa, joita seura on hakemassa, jatkaa Valoranta.

Jyväskylän esityksen Kalevan Kisojen hakemiseksi Jyväskylään esittelivät SUL:n liittovaltuustolle 15.4. pikajuoksija Elmo Lakka ja Jyväskylän kaupungin liikuntajohtaja Anna-Leena Sahindal.

Jyväskylän hakuvideon voit katsoa tästä.

Lisätiedot:

Anna-Leena Sahindal
liikuntajohtaja, Jyväskylän kaupunki
p. 050 558 4697, [email protected]

Pasi Valoranta
puheenjohtaja, Jyväskylän Kenttäurheilijat ry
p. 050 553 8503, [email protected]

Kuva: Pika-aituri Elmo Lakka Kalevan kisoissa Jyväskylässä 2018. Kuva: JKU/ kuvaaja: Reetta Mäkinen

Lisätiedot:

Anna-Leena Sahindal
liikuntajohtaja, Jyväskylän kaupunki
p. 050 558 4697, [email protected]

Pasi Valoranta
puheenjohtaja, Jyväskylän Kenttäurheilijat ry
p. 050 553 8503, [email protected]