Hyppää pääsisältöön

4.4.2023

Kuva
Kaksi poliisia ja uimarengas. Kuva Jyväskylän kulttuuripalvelut
LystiKylä on uusi lasten ja perheiden iloinen kesäfestari, joka kutsuu perheitä  9.–11.6. tutustumaan Kulttuurikaupunki Jyväskylään. Viikonlopun kestävässä tapahtumassa voi fiilistellä konserteissa, nauttia teatteri- ja tanssiesityksistä, osallistua mielikuvitusta kutkutteleviin työpajoihin ja iloita kesästä riemukkaissa festivaalikulkueissa.

Uusi festivaali lastenkulttuurin kentällä antaa lisää näkyvyyttä ja potkua sille yhteistyölle, jota Jyväskylässä on lastenkulttuurin parissa tehty pitkäjänteisesti jo parikymmentä vuotta.

– Tapahtumaviikonloppu tuo lisäpiristystä kaupungin jo ennestään runsaaseen lastenkulttuuritarjontaan ja iloista, värikästä menoa ja yhteistä riemua koko keskustan alueelle, iloitsee Jyväskylän kaupungin kulttuuripäällikkö Mari Aholainen.

– Jyväskylä on vilkas ja nuorekas kulttuuri- ja tapahtumakaupunki, josta löytyy runsain mitoin monipuolista ohjelmatarjontaa ympäri vuoden. Jyväskylä on lysti kylä olla ja elää!, Aholainen toteaa hymyssä suin.

Lystiä menoa luvassa kymmenissä eri tapahtumissa

LystiKylä-festivaalin ohjelmisto julkaistiin huhtikuun alussa. Mukana menossa ovat mm. Maltti ja Valtti, Viiru ja Pesonen, Herra Hakkarainen, Teatteri Hevosenkenkä, Pikku Papun Orkesteri, Susanna Haavisto, Loiskis-orkesteri, Teatteri Eurooppa Neljä, TaidePiiLO ja Jyväskylän Tanssiopiston nuoret tanssijat. 

Festariohjelma levittäytyy keskustan alueella kävelykadulle, viihtyisiin puistoihin ja kaupungin upeisiin museoihin ja tapahtumapaikkoina ovat mm. Kulttuuritalo Villa Rana, Jyväskylän kaupunginteatteri, Jyväskylän kaupunginkirjasto ja uusi Aalto2-museokeskus.

LystiKylän tapahtumissa on sekä vapaapääsyisiä että pääsymaksullisia tilaisuuksia.
Lippujen myynti maksullisiin esityksiin | Lippu.fi

LystiKylän tuottaa Jyväskylän kaupungin kulttuuripalvelut yhteistyössä kaupungin kulttuuriyksiköiden ja laajan yhteistyöverkoston kanssa.

LystiKylän esite 2023


Lisätietoja:
kulttuurituottaja Päivi Kaski, Jyväskylän kaupungin kulttuuripalvelut, p. 040 738 3450, paivi.kaski(at)jyvaskyla.fi

LastenLysti