Hyppää pääsisältöön

31.3.2023

Kuva
Viljelylaatikoita. Kuva Mervi Vallinkoski
Vapaat viljelypalstat ja viljelylaatikot avautuvat uusille viljelijöille vuokrattaviksi 11.4. klo 10.

Viljelypalstan voi vuokrata kätevästi sähköisesti tai Jyväskylä-infon palvelukassalla (Asemakatu 7). Tarkemmat tiedot palstoista ja linkki sähköiseen varauspalveluun löytyy viljelypalstojen verkkosivuilta.

Jo aiemmin viljelypalstoilla viljelleet ovat varmistaneet palstavuokrauksen jatkumisen jo kuluneen maaliskuun aikana.

Monivuotinen viljely mahdollista

Keljonlahden, Kilkitniemen, Kirrin, Kortesuo-Viitaniemen, Naattian ja Sulkurannan viljelypalsta-alueilla on mahdollista viljellä monivuotisia kasveja. Survo-Korpelan viljelypalsta-alueella kaupunki toteuttaa maanmuokkauksen syksyisin ja keväisin, jonka vuoksi palstat on tyhjennettävä kaikista tarvikkeista 10. lokakuuta mennessä. Muilla alueilla kaupunki ei tee maanmuokkauksia ja tämä mahdollistaa monivuotisten kasvien viljelyn.

Viljelylaatikoita vuokrattavissa Vaajakoskella ja Korpilahdella

Tänä vuonna on mahdollista kokeilla myös laatikkoviljelyä. Vuokrattavissa olevat viljelylaatikot sijaitsevat Korpilahden Satamapuistossa ja Vaajakosken Palokunnanpuistossa. Kummastakin kohteesta löytyy 30 viljelylaatikkoa.

Viljelylaatikot ovat kooltaan 120 cm x 80 cm ja niiden vuokrahinta on 10 euroa/laatikko. Laatikkoon tuleva multa kuuluu vuokraan. Kaupunki toimittaa mullat laatikoihin 15.5. mennessä. Lisätiedot viljelylaatikoiden sijainneista ja linkki viljelylaatikoiden varaukseen löytyy viljelylaatikoiden verkkosivuilta.

Viljelylaatikoiden rakentamisesta ja paikoilleen toimittamisesta huolehtivat kaupungin työllisyyspalveluiden työ- ja oppisopimusyksikön työkokeilijat.

Viljelylaatikkokokeilu on osa kotitarveviljelyn kehittämishanketta

Viljelylaatikoita on suunniteltu yhteistyössä ProAgria Keski-Suomi ry:n Kotitarveviljelyn kehittäminen hankkeen kanssa. Hankkeen tavoitteena on lisätä tietoa kotitarveviljelyn erilaisista mahdollisuuksista. Hanketta rahoittaa JyväsRiihi Leader-ryhmä Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta, mistä johtuen kokeilu sijoittuu Korpilahdelle ja Vaajakoskelle.

Osana kokeilua ProAgria Keski-Suomi ry järjestää laatikkoviljelyopastusta. Viljelyopastukseen voi osallistua Korpilahden Satamapuistossa. Lisäksi on mahdollista osallistua kotitarveviljelyn etäluennolle Teamsin välityksellä. Opastusten ja luentojen aikataulut löytyvät viljelylaatikoiden verkkosivuilta.