Hyppää pääsisältöön

16.3.2023

Kuva
Pimé Café ja kirjontatyöpaja Suomen käsityön museossa aprillipäivänä 2023. Kuva Suomen käsityön museo (SKM) (Craftmuseum.fi)
Suomen käsityön museo viettää aprillipäivää leppoisissa tunnelmissa, mutta tärkeän aiheen äärellä. Museoon rakentuu Pimé Café pe–la 31.3.–1.4.2023. Aprillipäivänä museossa voi pääsee myös pajailemaan. 

Pimé Café järjestetään nimensä mukaisesti täysin pimennetyssä tilassa, jossa asiakkaille on tarjolla kahvia, teetä, mehua sekä pientä suupalaa vapaaehtoista maksua vastaan. Tuotto menee kokonaan kahviloiden järjestämiseen. Pimé café on avoinna pe 31.3. klo 12–17.30 ja la 1.4. klo 12–17. Perjantaina museoon vapaa pääsy, lauantaina normaali sisäänpääsymaksu.

Oppaina ja tarjoilijoina kahvilassa toimivat näkövammaiset. Heille tilanne on tuttu, joten asiakkaat saavat pimeästä huolimatta turvallista ja hyvää palvelua. Kahvilan tarkoituksena on osoittaa sokean haasteita arjessa. Näitä haasteita näkevä ei tule monestikaan ajatelleeksi ennen, kuin ne kokee itse. Kahvila on rento ja hauska tapahtuma, vaikka pistääkin miettimään, millaista on elää ilman näköaistia. Kahvilan järjestä Keski-Suomen näkövammaiset ry.

Odottaessa vuoroaan kahvilaan, voi kirjontakorupajassa la 1.4. klo 12–17 kirjoa puiseen kirjontapohjaan haluamiaan kuvioita. Vanerisia kirjontapohjia on tarjolla pyöreitä ja piparkakkureunaisia, jotka antavat tilaa mielikuvitukselle. Kirjottava kuvio voi olla niin kasveja, eläimiä kuin kirjaimiakin, tai vaikka abstrakti kooste. Pajassa materiaalimaksu 2€, joka maksetaan käteisellä suoraan pajaan.

Halutessaan oman kuvion voi suunnitella ensin tarkemmin ruutupaperin avulla, tai sitten voi vaan antaa itselleen vapaat kädet. Tarjolla on myös valmiita malleja. Yhdistä siis haluamasi värit ja annan neulan viuhua!

Tiesithän, että museossa alle 18-vuotiaat vierailevat museossa aina maksutta. Myös Museokorttia kannattaa vilauttaa infossa. Perjantaisin kaikille on vapaa pääsy.

Lisätietoja
Margarita Rosselló Ramón, museolehtori, Suomen käsityön museo, margarita.rossello@jyvaskyla.fi, p. 040 701 7452

Suomen käsityön museo
Kauppakatu 25, Jyväskylä
Avoinna ti-su klo 11-18. 
Pääsymaksut.