Hyppää pääsisältöön

24.2.2023

Kuva
Senioripäivänä kahvitellaan taidemuseossa. Kuva Sanna Lahti
Taidemuseossa on meneillään vapaaehtoistoiminnan kehittämishanke Keski-Suomessa. Hankkeessa innostetaan keskisuomalaisia osallistumaan oman kuntansa kulttuuriseen vapaaehtoistoimintaan, kehitetään uusia osallistumisen muotoja ja rohkaistaan vapaaehtoisia ryhtymään kulttuurikavereiksi.

Hankkeen puitteissa Jyväskylän taidemuseo toteuttaa Kulttuurikaveri-valmennusta kaksi samansisältöistä kahden tunnin valmennuskertaa maaliskuussa. Valmennuksen tarkoituksena on innostaa tulemaan mukaan kulttuuriseen vapaaehtoistyöhön sekä antaa inspiraatiota jo vapaaehtoistyötä tekeville. Taidemuseon valmennus on avointa kaikille. Jos kuitenkin haluat tehdä vapaaehtoistyötä, sinun tulee hankkia vapaaehtoistyön peruskoulutus myöhemmin. Kulttuurikaveri valmennukset järjestetään yhteistyössä Hykari-hankkeen kanssa. 
Lisätietoa ja ilmoittautuminen 1.3. mennessä Hykarin verkkovalmennuksiin tästä.  

Jyväskylän taidemuseon vapaaehtoisten toimintaa on jo viritelty Teos ja taiteilija -taiteilijatapaamisten merkeissä. Vapaaehtoiset haastattelevat taidemuseon aulassa 17.3. Jussi Heikkilää ja 14.4. Kirsi Tapperia, kummaltakin tulee esille myös taideteoksia aulaan. Parhaillaan on Outi Markkasesta kertova teoskooste aulassa esillä 12.3. saakka. 

Taidemuseon vapaaehtoiset ovat ideoineet myös avoimen Senioritaidetyöpajan, jota kehitetään kevään 2023 aikana ja esitellään uutena palvelumuotona syksyllä 2023.  Kevään 2023 aikana kokeillaan vapaaehtoishankkeen nimissä myös avointa monikulttuurista kulttuurikahvilatoimintaa, josta kerätään palautetta ja kokemuksia. 
 
Museoviraston rahoittama hanke päättyy kesäkuun loppuun 2023 ja tuloksista kerrotaan taidemuseon verkkosivuilla. Kaikista kokemuksista ja palautteesta jaetaan vinkkejä yhteiseen käyttöön. Hanke on taidemuseon vastuumuseotoimintaa Keski-Suomen alueella. 
 

Tapahtumia, joihin voit tulla mukaan: 

Kulttuurikaverivalmennus
Osallistutko vapaaehtoistoimintaan?
Haluatko kokeilla jotain uutta ja saada lisäkoulutusta uuden teeman ympäriltä?
Hykari -hanke järjestää Jyväskylän taidemuseon kanssa Kulttuurikaveri-valmennuksen keskisuomalaisille. 
Ke 8.3. klo 13-15 tai 
to 9.3. klo 17.30-19.30
Teams-alustalla. 
- Kulttuurin merkitys ikääntyneelle
- Käytännön vinkkejä  
 
Maksuton, ilmoittaudu verkkosivuilta http://www.hykari.fi/verkkovalmennukset 
Lisätietoja jaana.peltola(at)jyvaskyla.fi, p. 0407164055.
 

Teos ja taiteilija -teemaporinoissa taidemuseon aulassa perjantaisin kello 14-15 on esillä teos taidemuseon kokoelmista sekä haastatellaan taiteilijaa teoksen synnystä. Päätteeksi juodaan kahvit.
Teemakerrat ja taiteilijat  ovat: 
17.2. Outi Markkanen 
17.3. Jussi Heikkilä 
14.4. Kirsi Tapper 


Lisätietoja:
Jaana Peltola, jaana.peltola(at)jyvaskyla.fi, p. 0407164055.
Sirpa Turpeinen, sirpa.turpeinen(at)jyvaskyla.fi, p. puh. 050 542 0591