Hyppää pääsisältöön

23.2.2023

Kuva
Kaksi jalkapallon pelaajaa. Oikealla on maalivahti torjumassa ja vasemmalla JJK:n pelaaja potkaisemassa pallon maaliin. Kuva Risto Aalto
Keski-Suomen museon kevään kattauksessa on tarjolla näyttelyiden ohella Pelipaita päällä museoon! -lauantai, yleisöopastuksia, taiteilijatapaamisia ja työpajoja. Kevään aikana pysyvän näyttelyn Keskisuomalaisuutta etsimässä lisäksi KeMussa on esillä mielikuvituksen liikkeelle laittava Jussi Jäppisen Näin sen näin -valokuvanäyttely sekä urheilun ystäville tiivistunnelmainen 100 vuotta palloilua – JYP ja JJK liikuttavat -näyttely.

100 vuotta palloilua -näyttelyn kunniaksi KeMu tarjoaa lauantaina 18.3. vapaan pääsyn kaikille pelipaita päällä museoon saapuville. Reilun pelin hengessä myös muiden seurojen kuin JYPin ja JJK:n paidat kelpuutetaan. Nyt siis suosikkijoukkueen paita päälle ja ilmaiseksi museoon!

Maalis-huhtikuussa on mahdollista tutustua KeMun vaihtuviin näyttelyihin myös ilmaisilla opastetuilla kierroksilla ja taiteilijatapaamisissa. Jussi Jäppinen kertoo taiteilijatapaamisissa näyttelystään ja esillä olevista teoksistaan sekä niiden mielenkiintoisesta synnystä. 100 vuotta palloilua -näyttelyn yleisöopastuksissa kurkataan kiehtovaan Jyväskylän Palloilijoiden ja sen perillisten JYPin ja JJK:n historiaan yhdessä urheilukokemuksia ja muistoja jakaen. Vaihtuvien näyttelyiden oheisohjelmana järjestetään kevään mittaan myös useita työpajoja. 

Keskisuomalaisuutta etsimässä -näyttelyyn on tarjolla ilmainen Muistiystävällinen museokierros, joka on suunnattu muistisairaille ja heidän omaisilleen. Museokierros aloitetaan kahvittelulla ja tutustumishetkellä. Kierros tehdään pienryhmissä kulttuuriluotsien johdattamana.

Paljon onnea, Jyväskylä! työpajassa pääsee Jyväskylän syntymäpäivän kunniaksi 22.3. tekemään Jyväskylä-aiheisen pinssin ja piirtämään onnittelukorttiin kuvan siitä, mikä on parasta Jyväskylässä. Lisäksi voi testata oman Jyväskylä-tietämyksen hauskan tietokilpailun avulla!

Keskisuomalaisuutta etsimässä -näyttelyn työpajatarjonta monipuolistuu kuluvan kevään aikana, kun museo lanseeraa kolme uutta tilattavaa työpajakokonaisuutta. 

Lue lisää kevätkauden tapahtumista ja työpajatarjonnasta täältä:

https://www.jyvaskyla.fi/keskisuomenmuseo/nayttelyt-ja-tapahtumat/tapahtumat
https://www.jyvaskyla.fi/keskisuomenmuseo/ryhmille/tyopajat

Täältä löytyvät muun muassa 100 vuotta palloilua -näyttelyn pelaajahaastattelut


 

Lisätietoja:

Tuula Vuolio-Vallenius
museolehtori
p. 040 7167118
tuula.vuolio-vallenius(at)jyvaskyla.fi