Hyppää pääsisältöön

20.2.2023

Kuva
Oppilasjoukko istuu sohvalla ja nauraa. Kuva Hanna-Kaisa Hämäläinen
Jyväskylän 1550 yhdeksäsluokkalaista hakevat muiden ikätovereidensa tapaan opiskelupaikkaa peruskoulun jälkeisiin opintoihin yhteishaussa 21.2.-21.3.2023.

Perusopetuksen jälkeisen koulutuksen yhteishaussa nuori voi hakea lukiokoulutukseen, ammatillisiin perustutkintoihin, vaativan erityisen tuen perusteella järjestettävään ammatilliseen koulutukseen, tutkintokoulutukseen valmentavaan koulutukseen (TUVA), työhön ja itsenäiseen elämään valmentavaan koulutukseen (TELMA) tai kansanopistojen Opistovuosi oppivelvollisille -linjoille. 

Yhteishaku tehdään sähköisesti osoitteessa opintopolku.fi. Yhdeksäsluokkalaiset tekevät yhteishaun opinto-ohjaajan kanssa koulussa tai erikseen sovittuna huoltajan kanssa kotona.   

Yhteishakuun on valmistauduttu syksystä alkaen 

Kouluissa yhteishakuun on valmistauduttu yhdeksäsluokkalaisten ja heidän huoltajiensa kanssa syksyn aikana. Oppilaan ja opinto-ohjaajan väliset ohjauskeskustelut, ammatillisen- ja lukiokoulutuksen oppilaitoksiin tutustumiset sekä vanhempainillat ovat valmistaneet oppilasta hakuun. Huoltajille on koottu Opintopolku.fi-palveluun erillinen infopaketti yhteishausta ja se löytyy Huoltajan muistilista – Opintopolku –osoitteesta

Perusopetuksen jälkeisen koulutuksen yhteishaku on tarkoitettu perusopetuksen päättäville tai sen jo päättäneille hakijoille, jotka eivät ole perusopetuksen jälkeen suorittaneet ammatillista tutkintoa, lukion oppimäärää tai korkeakoulututkintoa.  

Oppilaitokset voivat yhteishaun lisäksi ottaa uusia opiskelijoita jatkuvan haun kautta. Tietoa koulutuksista ja hakuajoista, hakemisesta ja valintaperusteista löytyy Opintopolku-verkkosivuilta tai oppilaitosten omilta verkkosivuilta. 

Lisätietoja 
koulujen opinto-ohjaajat