Hyppää pääsisältöön

20.2.2023

Kuva
Neljä ihmistä keskustelemassa pöydän ääressä ruokalatilassa ja taustalla muita keskustelijoita. Kuva Hanna-Kaisa Hämäläinen
Liikkumisohjelmalla halutaan lisätä jyväskyläläisten liikkumista ja hyvinvointia sekä kasvattaa asukkaita liikunnalliseen elämäntapaan nuoresta iästä asti. Liikkumisohjelma kattaa koko kaupungin ja toimenpiteitä tullaan tekemään yhdessä useiden eri toimijoiden kanssa.

Ohjelmasta halutaan kaupunkilaisten näköinen. Maaliskuussa pidetään tilaisuuksia, joissa kerätään liikkumiseen innostavia ja sitä estäviä tekijöitä sekä konkreettisia ideoita. Eri väestöryhmille, kuten koululaisille, nuorille, ikäihmisille ja maahanmuuttajille, suunnattujen tilaisuuksien lisäksi järjestetään kaksi avointa tilaisuutta:

  • Torstaina 9.3. klo 18–20, Huhtasuon koulun ruokalassa
  • Tiistaina 14.3. klo 18–20, Verkossa

Kaikille kuntalaisille avoimissa tilaisuuksissa kerrotaan liikkumisohjelmasta sekä työstetään yhdessä ideoita ohjelmaa varten. Näin osallistujat antavat oman näkemyksensä Jyväskylän tulevaisuuden liikkumisen mahdollisuuksiin. Työskentely työpajassa tapahtuu Jyväskylän liikuntapalveluiden asiantuntijoiden johdolla ja niihin osallistuminen on maksutonta eikä vaadi ennakkoilmoittautumista.

Maaliskuun ensimmäinen työpaja järjestetään torstaina 9.3. klo 18 alkaen Huhtasuon koulun ruokalassa osoitteessa Suluntie 18, 40340 Jyväskylä. Tila on esteetön. Tiistaina 14.3. klo 18 alkaen järjestettävä tilaisuus pidetään verkossa Teamsin välityksellä. Osallistumislinkki verkossa tapahtuvaan työpajaan löytyy Liikkumisohjelma-verkkosivuilta.

Liikkumisohjelman tavoitteena on lisätä jyväskyläläisten kaikenlaista liikettä

Jyväskylän oman liikkumisohjelman laadinta on osa kaupunkistrategiaa, jonka tavoitteena on saada Jyväskylään Suomen liikkuvimmat kaupunkilaiset. Ohjelma käynnistyi syksyllä 2022 ja se valmistuu tämän vuoden aikana. Ohjelma tähtää kaikkien asukkaiden liikkumismahdollisuuksien parantamiseen sekä hyvinvoinnin edistämiseen, ja siinä huomioidaan kaikki ikäluokat ja liikkumismuodot. Jyväskylän liikkumisohjelma kattaa koko Jyväskylän ja sen koordinoinnista vastaa Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelut.

Tervetuloa mukaan – toivomme että saisimme myös sinun äänesi kuuluviin liikkumisohjelmassa.

Lisätietoja liikkumisohjelmasta sekä osallistumislinkki verkkotyöpajaan löytyvät Liikkumisohjelma-verkkosivuilta

Lisätietoja:

Kehittämisasiantuntija Jouni Kallio, 
p. +35840 351 1615, jouni.kallio[a]jyvaskyla.fi