Hyppää pääsisältöön

9.2.2023

Kuva
Kongressipalkintojen saajat lavalla. Kuva Tero Takalo-Eskola
Kongressi- ja yleisötapahtumapalkinnot jaettiin 8.2.2023. Tänä vuonna palkitut tekijät laajensivat rohkeasti toimintaansa: Yläkaupungin Yö vietti 30-vuotisjuhlavuottaan ennätyksellisen laajasti ja palkitut konferenssit ALAPP sekä PROFESS järjestettiin jälleen lähitapahtumina. Kongressilähettilään palkinnon sai Mihaly Szerovay uudenlaisesta konferenssikonseptista

Vuoden yleisötapahtuma Yläkaupungin Yö

Yleisötapahtumapalkinnolla palkittiin jyväskyläläisille tuttu kaupunkifestivaali, Yläkaupungin Yö, joka on edistänyt esimerkillisesti kulttuurin saavutettavuutta.
– Yläkaupungin Yön juhlavuoden festivaalituotanto oli tapahtuman 30-vuotisen historian isoin tapahtuma. Se oli valtava ponnistus, mihin laitettiin kaikki peliin. Tämä tunnustus, erityisesti Jyväskylän kaupungilta, tuntuu todella hienolta. Varsinkin kun vuosi 2022 oli täynnä toinen toistaan upeampia yleisötapahtumia, kommentoi toiminnanjohtaja Marko Kainulainen.

Juhlavuoden tapahtuma keräsi ennätysosallistujamäärän, yli 50 000 osallistujaa, ja se on yksi Suomen suurimmista ja pitkäikäisimmistä kaupunkifestivaaleista.

Kongressipalkinnot jaettiin neljälle kongressille

Viime vuonna kongresseja päästiin jälleen järjestämään rajoituksetta. Kongressipalkinnoissa painotettiinkin kongressien järjestämistä paikan päällä Jyväskylässä. Kongressipalkinnon jakoivat 12th ALAPP International and Interdisciplinary Conference on Applied Linguistics and Professional Practice ja PROFES, the International Conference on Product-Focused Software Process Improvement.
Kolmipäiväisinä järjestetyt ALAPP ja PROFES kokosivat Jyväskylään merkittävän määrän eri tieteenalojen tutkijoita, joista lähes puolet saapui Jyväskylään ulkomailta.
Kunniamaininnan saivat toukokuussa ensimmäistä kertaa järjestetty Nordic Football -konferenssi ja 54th IVLA Visual Literacy Association Conference -konferenssi, jotka hyödynsivät oheisohjelmassaan Jyväskylän monipuolista aktiviteettitarjontaa liikunnan ja kulttuurielämysten muodossa.

Kongressilähettilään palkinto jalkapallokonferenssille

Kongressilähettiläs Marja-Kristiina Lerkkanen palkitsi kongressilähettilään palkinnolla työelämäprofessori Mihaly Szerovayn Jyväskylän yliopiston Liikuntatieteellisestä tiedekunnasta. Szerovay ideoi ja organisoi ensimmäisen Nordic Football -konferenssin yhteistyössä Suomen Palloliiton kanssa.  

Palkinnonjaon yhteydessä julkistettiin myös uusi kongressilähettiläs, professori Suvi Saarikallio Jyväskylän yliopiston Musiikin, taiteen ja kulttuurin tutkimuksen laitokselta. Kongressilähettiläs kannustaa Jyväskylän tieteentekijöitä aktiiviseen kansainväliseen tiedeviestintään ja erityisesti kongressien järjestämiseen.

Vuoden yleisötapahtumapalkinnon myöntää vuosittain Tapahtumakaupunki Jyväskylän ohjausryhmä. Kongressipalkinnot myöntää oppilaitosten, kaupungin sekä kokouspalveluja tuottavien yritysten edustajista muodostuva Jyväskylä Convention Bureaun ohjausryhmä.

Tutustu Jyväskylä Convention Bureaun toimintaan jcb.fi

Tutustu Tapahtumakaupunki Jyväskylään