Hyppää pääsisältöön

30.1.2023

Kuva
Havainnekuva Aalto2-museokeskuksen nivelosasta, joka yhdistää Keski-Suomen museon ja Alvar Aalto -museon. Kuva: Arkkitehtitoimisto A-konsultit. Kuva A-konsultit Oy
Ruusupuistossa avautuu toukokuun lopussa uusi, upea kulttuuriperinnön, arkkitehtuurin ja muotoilun kohtaamispaikka, Aalto2-museokeskus, jossa toimii kaksi museota, Alvar Aalto -museo ja Keski-Suomen museo. Perjantaina 3.2. Keski-Suomen museossa järjestettävässä, kaikille avoimessa tapahtumapäivässä kuullaan, millainen tämä uusi museokeskus on ja mitä siellä voi tehdä ja nähdä.

Päivän aikana KeMun aulassa on paikalla molempien museoiden väkeä kertomassa uudesta museokeskuksesta. Aiheeseen voi tutustua myös auditoriossa pyörivän kuvaesityksen kautta. Uuden museokeskuksen ja Alvar Aallon 125-vuotissyntymäpäivän kunniaksi tarjoamme kakkukahvit 150 ensimmäiselle. Päivän aikana voi myös osallistua Aaltoa yhdessä -työpajaan ja valmistaa pienoismallin omasta rakennuksesta, jossa näkyy kohtaaminen, yhdistäminen ja yhdessäolo.

Lauantaina 27.5. avautuva Aalto2-museokeskus on KeMun ja Alvar Aalto-museon uusi yhteinen olomuoto Jyväskylässä. Museoiden väliin on rakennettu nivelosa, joka yhdistää fyysisesti nämä kaksi Alvar Aallon suunnittelemaa museorakennusta. Jatkossa KeMun ja Alvar Aalto -museon näyttelyt pääsee kokemaan siis yhdellä pääsylipulla ja saman katon alla. 

Museokeskuksen avajaisnäyttelykokonaisuus juhlistaa maailmanperintöä peräti viiden eri näyttelyn voimin. Aihetta tarkastellaan muun muassa suomalaisen saunakulttuurin ja Alvar Aallon arkkitehtuurin näkökulmista. Uudessa museokeskuksessa voi tutustua myös molempien museoiden pysyviin näyttelyihin: KeMun Keskisuomalaisuutta etsimässä -näyttelyyn sekä Alvar Aalto -museon uuteen AALTO – Työ ja elämä -näyttelyyn, joka sukeltaa Aallon arkkitehtuurin ja muotoilun maailmaan aina historiasta tähän päivään saakka. Elämyksellisten näyttelyiden lisäksi museokeskus tarjoaa kävijöilleen myös uuden museokaupan sekä viihtyisät kahvila- ja ravintolapalvelut.


Aalto2 esittäytyy -päivän ohjelma:

Perjantai 3.2.

klo 11-18 KeMu avoinna, vapaa pääsy
klo 12 alkaen Kakkukahvit ensimmäiselle 150 kävijälle
klo 12-17 KeMun ja Alvar Aalto -museon henkilökuntaa paikalla kertomassa Aalto2-museokeskuksesta
klo 12-17 Aalto2-kuvaesitys auditoriossa
klo 14-17 Aaltoa yhdessä -työpaja Nappulassa

Aalto2-museokeskusta esitellään myös Helsingissä Arkkitehtuurin ja muotoilun päivien yhteydessä torstaina 2.2.

Lisätietoja:

Heli-Maija Voutilainen
museotoimenjohtaja
Jyväskylän kaupunki museopalvelut
Keski-Suomen museo
050 355 5048
heli-maija.voutilainen(at)jyvaskyla.fi

Tommi Lindh
toimitusjohtaja
Alvar Aalto -säätiö
044 562 1625
tommi.lindh(at)alvaraalto.fi